Kommentti: Max Verstappen jatkoi tutulla tyylillä – kolaroineen tähtikuskin otteet ovat Michael Schumacherin pelikirjasta

Max Verstappen ja Lewis Hamilton kolaroivat – odotetusti – taas. Rajussa mestaruustaistossa ei jatkossakaan vältytä kohuilta, kirjoittaa Tommi Koivunen.

12.9.2021 18:33

Se oli vain ajan kysymys.

Max Verstappen ja Lewis Hamilton ovat jo kerran aiemmin osuneet toisiinsa kunnolla, Silverstonessa, kun hollantilaisen Red Bull paiskautui rajusti seinään.

Siitä asti on odoteltu, milloin sama tapahtuu uudelleen.

Italian GP:ssä nähty kolari ei tapahtunut lainkaan niin kovassa vauhdissa, mutta seuraukset olisivat voineet olla sitäkin vaarallisemmat. Verstappenin auto nousi Hamiltonin auton päälle, ja auton valtava takarengas asettui halo-turvakaaren päälle.

Kiitos halon, Hamilton selvisi tilanteesta pienin niskakivuin. Muuten olisi voinut tulla todella järkyttävää jälkeä.

Yhteenosuma tapahtui Hamiltonin saavuttua varikolta niukasti Verstappenin eteen. Hollantilainen yritti Monzan radan 1. shikaanissa pusertaa väkisin ohi, mutta kumpikaan ei antanut periksi. Tilanpuutteen takia Verstappenin vasemmanpuoleiset renkaat osuivat ns. makkarakanttariin, sausage kerbiin, joka nosti autoa ilmaan ja päin Hamiltonin Mercedestä.

Verstappenin auto nousi ilmaan vähän samannäköisesti kuin Michael Schumacherilla Adelaidessa 1994. Tuolloin maailmanmestaruus ratkesi saksalaisen hyväksi, kun hän kolaroi kauden päätöskisassa Damon Hillin kanssa. Molemmat keskeyttivät, Schumi vei tittelin yhden pisteen erolla.

Vähän samoja kaikuja oli tässäkin tempauksessa. Verstappen tiesi, että Mercedes oli Monzassa vahvempi kisa-auto. Jos hän olisi jäänyt tilanteessa taakse, Hamilton olisi mitä todennäköisimmin mennyt menojaan.

Näytti siltä, että Verstappen noudatti itselleen muutenkin tuttua tapaa kisatilanteissa: joko hän menee edeltä tai sitten osutaan.

Tyylistä voi olla montaa mieltä, mutta se on tuonut ennenkin mestaruuksia.

Kolari kiristää mestaruustaistelua entisestään. Jotain kertoo sekin, että Verstappen ei hengenvaaralliselta näyttäneen tilanteen jälkeen näyttänyt vilkaisevankaan Hamiltonia tai tämän kuntoa vaan marssi suoraan varikolle.

Silverstonen kolarin jälkeen Verstappen valitti Hamiltonin samanaikaisista voitonjuhlista, kun hollantilainen makasi sairaalassa. Red Bull aloitti rajun mediapelin, ja tallin johtohahmot Christian Horner ja Helmut Marko laukoivat todella rajuja kommentteja Hamiltonista.

Tämänkin kisan jälkipyykki jatkuu vielä pitkään – ja tiiviin loppukauden aikana ei varmasti vältytä uusilta kohuilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?