Valtteri Bottas joutuu taas tallimääräyksen uhriksi – Toto Wolff: ”Oletettavasti kyllä” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottas joutumassa taas talli­määräyksen uhriksi – Mercedes-pomo Toto Wolffilta suorasukainen lausunto

Mercedeksen tallipäällikkö korostaa, että tallimääräystä ei anneta ennen sprinttikilpailun starttia.

Valtteri Bottas sai Mercedeksen tallin väeltä onnitteluja paalupaikastaan.

11.9. 12:48

Mercedeksen F1-tallin tämän kauden jälkeen jättävä Valtteri Bottas oli nopein perjantain aika-ajoissa, jossa määriteltiin lähtöjärjestys tänään Italiassa Monzan radalla ajettavaan sadan kilometrin mittaiseen sprinttikilpailuun.

Aika-ajon toinen oli Bottaksen tallitoveri Lewis Hamilton ja kolmas MM-sarjaa kolmen pisteen erolla Hamiltoniin johtava Red Bullin Max Verstappen.

Sprinttikilpailun voittaja saa kolme pistettä, kakkonen kaksi ja kolmonen yhden pisteen. On sanomattakin selvää, että Mercedes haluaa sprinttikilpailusta mahdollisimman monta pistettä Hamiltonille.

Toisin sanoen Bottas joutunee jossakin vaiheessa kilpailua päästämään Hamiltonin ohitseen tallimääräyksellä.

– Kyllä, se on oletettavaa, Motorsport raportoi Wolffin sanoneen brittiläiselle tv-kanavalle Sky Sportsille.

Tallimääräyksen todennäköisyyttä lisännee sekin, että kävi lauantain sprinttikisassa miten tahansa, Bottas joutuu pyhänä starttaamaan koko porukan hänniltä. Hän sai rangaistuksen, koska hänen autonsa voimayksikkö vaihdettiin Monzassa.

– On aina hankalaa, kun joutuu käyttämään tallimääräyksiä. Sillä me kaikki olemme kilpailijoita, emmekä haluaisi nähdä niitä, Wolff pyöritteli.

Wolff kuitenkin vakuutti, että tallimääräystä ei anneta ennen kilpailua, vaan tarpeen mukaan kilpailun aikana.

– Ennen kilpailua ei ole kovin paljon keskusteltavaa. Heidän pitää vain ottaa rauhallisesti ensimmäisessä mutkassa, ja sen jälkeen katsotaan, millä paikoilla he ovat, Wolff ennakoi.

Wolff korosti, että Bottas pääsi paalupaikalle täysin omilla ansioillaan. Tallipäällikkö on aiemminkin harmitellut sitä, että MM-sarjan tilanteen vuoksi Bottas joutuu toistuvasti nöyrtymään tallimääräyksiin.

Viime viikonloppuna Hollannin Zandvoortissa Bottas ajoi kilpailun lopussa puolivahingossa nopeimman kierroksen ja meinasi viedä Hamiltonilta arvokkaan lisäpisteen. Tuolloin Wolff osoitti ymmärrystä suomalaisen turhautumiseen.

– Täytyy ymmärtää Valtterin tiettyä turhautumista. Kaikki päättyi lopulta hyvin. Valtteri joutuu jatkuvasti olemaan vastaanottavana osapuolena. MM-taisto on niin tiukka, Wolff kommentoi tuolloin.

Ilta-Sanomat seuraa Monzan sprinttikilpailua tänään hetki hetkeltä kello 17.30 alkaen.

Italian GP:n ohjelma

La klo 13 toiset vapaat harjoitukset

La klo 17.30 sprinttikisa

Su klo 16 varsinainen kilpailu

C More Max näyttää kaikki tapahtumat suorana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?