Valtteri Bottaksen toiminta hämmensi – Toni Vilander ymmällään C Moren selostus­kopissa: "Hyvin outo tilanne"

Valtteri Bottas kellotti pohja-ajan, vaikka tallinjohto toivoi toisin.

Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton Hollannissa.

5.9.2021 18:24

F1:n Hollannin GP:n loppuhetkillä nähtiin erikoinen tilanne, kun Valtteri Bottas uhkasi viedä kuljettajien maailmanmestaruudesta taistelevalta tallikaveriltaan Lewis Hamiltonilta kisan nopeimman kierroksen ja yhden MM-pisteen.

Tallijohto oli ohjeistanut suomalaista keskeyttämään tämän tuoreilla renkailla aloittaman nopean kierroksen. Bottas hölläsikin viimeisellä sektorilla kaasujalkaansa, mutta päihitti silti Hamiltonin aiemman pohja-ajan.

Hamilton kuitenkin korjasi viimeisen kierroksen puristuksellaan nopeimman kierroksen takaisin itselleen.

– Hyvin outo tilanne kaiken kaikkiaan. Jopa tallin johto ilmoitti Valtterille, että ole ystävällinen ja jätä tämä nopea kierros kesken, ettei ajauduta tilanteeseen, että Lewis joutuu ottamaan vielä autosta ja moottorista kaiken irti, Toni Vilander ihmetteli suomalaisen toimintaa C Moren selostuskopissa.

– Outo tilanne kaiken kaikkiaan. Mielestäni Valtterilla ei ollut tuossa oikein muuta kuin menetettävää.

Bottas itse kommentoi tilannetta ytimekkäästi tv-haastattelussa ennen siirtymistään palkintopallille.

– En yrittänyt nopeinta aikaa, ja Lewis sai sen lopulta, Bottas kommentoi tilannetta lyhyesti.

Vilander jatkoi tilanteen puimista myöhemmin C Moren lähetyksessä.

– Fakta on se, että ohje tuli, eikä Valtteri pystynyt sitä noudattamaan. Sitä ei riitä todisteet kertomaan, oliko se vahinko vai tahallista.

Suomalaisen kisa oli lopun selkkausta lukuun ottamatta melko rauhallinen. Kolmosruudusta startannut suomalainen varmisteli palkintopallisijan varmasti itselleen samalla kun Hamilton ja Red Bullin Max Verstappen taistelivat voitosta.

Bottas nousi kolmannen sijansa myötä kuljettajien MM-sarjassa kolmanneksi. Voittoon ajanut Verstappen ohitti mestaruustaistossa Hamiltonin kolmella pisteellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?