Kirje Kimi Räikkösen uran alusta julki – ennuste osui hämmentävän hyvin - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kirje Kimi Räikkösen uran alusta julki – tämä ennuste osui hämmentävän hyvin kohdalleen

Suomen autourheilun kansallinen lajiliitto lähetti vuonna 2000 kirjeen, jossa ennustettiin Kimi Räikkösen uraa osuvasti.

Kimi Räikkönen Monzassa vuonna 2001.

2.9. 11:29

Kimi Räikkönen ilmoitti keskiviikkona lopettavansa pitkän ja menestyksekkään F1-uransa tähän kauteen.

Suomalaiskuljettajan lopetusilmoitus on saanut monet muistelemaan hänen uraansa liittyviä asioita sosiaalisessa mediassa. Näin teki myös Kai Tarkiainen.

Tarkiainen julkaisi Twitterissä kuvan kirjeestä, jonka Suomen autourheilun kansallinen lajiliitto AKK lähetti Kansainvälisen autoliiton FIA:n silloiselle puheenjohtajalle Max Mosleylle.

Marraskuun 3. päivälle vuonna 2000 päivätyssä kirjeessä puolletaan Räikkösen superlisenssihakemusta. Tuolloin 21-vuotiasta suomalaiskuljettajaa oltiin nostamassa F1-sarjaan kaudeksi 2001. Siellä kilpaillakseen hän tarvitsi FIA:n superlisenssin.

Räikkönen oli tuolloin F1-tulokkaaksi nuori. Hänellä oli kartingin lisäksi vain vähän kokemusta – 23 kisan verran – pienemmistä formulaluokista. AKK:n kirjeessä vakuutettiin, että näistä asioista huolimatta Räikkönen olisi valmis siirtymään F1:een.

– Nuoresta iästään ja vähäisestä kokemuksestaan F1-autoista (kolme pitkää testiä Sauberilla), herra Räikkönen on osoittanut olevansa erittäin rauhallinen ja harkitseva kuljettaja. Uskomme vahvasti, että hän on yksi formula ykkösten MM-sarjan tulevista supertähdistä, syksyn 2000 kirjeessä kirjoitettiin.

Kirjeen ennuste osui kohdalleen. Räikkönen voitti vuonna 2007 maailmanmestaruuden ja oli lisäksi kahdesti toinen ja kolmesti kolmas MM-pisteissä. Hän nousi ennusteen mukaisesti lajin supertähdeksi.

– Kun laadimme tätä kirjettä FIA:lle vuonna 2000, meillä oli näköjään aika hyvä näppituntuma siitä, miten asiat muotoutuvat tulevina vuosina! Kiitos kaikesta ilosta, jota toit meille, Tarkiainen kirjoitti Twitterissä julkaisemansa kirjeen saatetekstiksi.

FIA myönsi Räikköselle superlisenssin 7. joulukuuta 2000. Sen myötä nuori suomalainen pääsi aloittamaan F1-uransa Australian Melbournessa 4. maaliskuuta 2001. Hän sijoittui debyyttikisassaan kuudenneksi ja saavutti yhden MM-pisteen.

Kimi Räikkönen ajoi ensimmäiset F1-testinsä Sauberilla Italian Mugellossa syyskuussa 2000.

Tarkiainen työskentelee nykyään AKK Sports Oy:ssä, jossa hän työskentelee Suomen MM-rallin ja rallin SM-sarjan parissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?