Mika Häkkinen: Valtteri Bottaksen kuuluisi jatkaa Mercedeksellä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Mika Häkkisellä yksiselitteinen mielipide Valtteri Bottaksen uran jatkosta – "Katsokaa faktoja"

Mika Häkkinen kehuu vuolaasti Valtteri Bottasta saksalaiskanava RTL:n haastattelussa.

Mika Häkkinen (oik.) on auttanut Valtteri Bottasta sopimusasioissa.

25.8. 11:19

Suomalaisittain F1-siirtomarkkinoiden kuumin puheenaihe on ollut, jatkaako Valtteri Bottas, 31, ensi kaudella Mercedeksen leivissä.

Yhtenä vaihtoehtona pidetään siirtoa Alfa Romeolle, mikäli Mercedes haluaa nostaa brittilupauksensa George Russellin Williams-tallista Bottaksen paikalle.

– Asiat selkeytyvät koko ajan enemmän ja enemmän, mutta sellaista ei ole, mitä pystyisin sanomaan. Kaikki on hyvin, ja olen ihan tyytyväinen siitä, mihin suuntaan asiat näyttävät menevän. Enempää en voi sanoa, Bottas sanoi viime viikonloppuna Ilta-Sanomille Pajulahdessa järjestetyn Valtteri Bottas Duathlonin yhteydessä.

Lue lisää: Valtteri Bottakselta paljon­puhuva reaktio sopimus­tilanteeseen – näin hän kommentoi talli­toveruutta Kimi Räikkösen kanssa

Bottas on saanut tällä kaudella erityisen paljon kritiikkiä. Etenkin tällä viikolla alkava kesätauko alkoi ikävissä merkeissä, kun Bottaksen jarrutus Unkarin GP:n startissa meni pitkäksi ja seurauksena oli ketjukolari.

Suomalaislegenda Mika Häkkisen mielestä Mercedeksen pitäisi joka tapauksessa pitää kiinni Bottaksesta.

– Katsokaa faktoja, viimeisien vuosien tuloksia, jotka Valtteri ja Lewis Hamilton ovat ajaneet Mercedekselle, ja mitä talli on saavuttanut näiden kahden kuljettajan kanssa – sitä ei voi lyödä, se on uskomatonta, Häkkinen sanoi RTL:n haastattelussa.

Ei ole salaisuus, että Häkkinen häärii Bottaksen sopimuskuvioiden taustalla. Bottas kertoi aiemmin, että hänen taustaryhmäänsä kuuluvat Häkkinen ja Didier Coton. Coton toimi aikoinaan Häkkisenkin managerina.

Lue lisää: Valtteri Bottas kertoo nyt sopimusneuvotteluistaan – Mika Häkkinen juonii taustapiruna

Maailmanmestaruudet 1998 ja 1999 voittaneen Häkkisen, 52, mielestä Bottasta kritisoidaan aivan suhteettoman paljon.

– Seitsenkertaisen mestarin Hamiltonin vierellä ajaminen ei ole mitään lasten leikkiä. Pelkästään lahjakkuus ja nopeus eivät ole tarpeeksi. Tuon kaksikon kokemus on uskomatonta. Sitä et opi kirjoista ja netistä, Häkkinen totesi.

Häkkinen uskoo, että Mercedes on enemmän kuin tyytyväinen Bottaksen työhön. Hän tarjosi RTL:lle vertauksen.

– Jos sinulla on kello, joka tikittää, älä yritä avata sitä ja tehdä siitä parempaa. Anna sen tikittää.

Lisäksi Häkkinen sanoo, että on erityisen tärkeää, miten tasaisesti Mercedeksen kaksi kuskia pystyvät tuomaan pisteitä, kun taas pahin kilpailija Red Bull on liikaa Max Verstappenin varassa. Red Bullin kakkoskuski Sergio Perez ei ole pystynyt suorittamaan riittävän tasaisesti.

Häkkinen sanoi RTL:lle, että meksikolaiskuski Perez, 31, on ”hieno tyyppi”, mutta kierrosajoissa hänen pitäisi päästä lähemmäksi tallitoveriaan Verstappenia, jotta Red Bull voisi taistella Mersun kaksikkoa vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?