Michael Schumacherin ”paras ystävä” teki virheen F1-legendan onnettomuus­päivänä – välit Corinna-vaimoon jäätyivät täysin

Willi Weber työskenteli Michael Schumacherin managerina vuosikaudet. Hän ei ole tavannut F1-legendaa kertaakaan tämän loukkaantumisen jälkeen.

Willi Weber ja Michael Schumacher tekivät parikymmentä vuotta tiivistä yhteistyötä.

Entinen F1-manageri Willi Weber kritisoi Corinna Schumacherin toimia elokuun lopussa julkaistavassa elämäkerrassaan.

Weber työskenteli F1-legenda Michael Schumacherin managerina parinkymmenen vuoden ajan, ja kaksikko oli tuona aikana todella tiiviisti yhdessä matkustaessaan kisoihin ja testeihin ympäri maailmaa. Weber auttoi myös osaltaan saksalaista vaurastumaan. Weberin ja Schumacherin ammatillinen yhteistyö päättyi 2012.

Sitä seuraavan vuoden lopussa Schumacher loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa. Sen jälkeen Weber ei ole päässyt kertaakaan tapaamaan Schumacheria, jota hän kutsuu kirjassa ”parhaaksi ystäväkseen”.

Weber kertoo kirjassa, että tapaamiset on estänyt Schumacherin vaimo Corinna.

– Tähän päivään mennessä ei puhelua, ei kirjettä. Tiedän nyt, että hän (Corinna Schumacher) poisti minut elämästään tuona musertavan tuskan päivänä, Weber kirjoittaa uutuuskirjassa RTL:n mukaan.

– Miksi olen yhtäkkiä hänen vaimolleen kuin rikkinäinen rengas kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi en saa käydä Michaelin luona? Mistä minua rangaistaan? ex-manageri vuodattaa kirjassa.

Corinna Schumacher kuvattiin nykyään F1-sarjassa kilpailevan poikansa Mickin kanssa vuonna 2019.

RTL-kanavan haastattelussa Weber pohtii syytä vierailukieltoon. Hän myöntää tehneensä virheen Schumacherin vakavan loukkaantumisen jälkeen.

– En silloin hypännyt saman tien lentokoneeseen ja matkustanut sairaalalle. Se oli virhe. Minun olisi pitänyt lentää sinne välittömästi, Weber sanoi.

Weber sanoi katuneensa tuon päivän tapahtumia ”tuhansia kertoja”.

Weber kertoi kaksi vuotta Michael Schumacherin turman jälkeen saksalaislehti Bildille, että hän oli pyytänyt Corinna Schumacherilta lupaa Michaelin tapaamiseen ”kymmeniä kertoja”.

Weber on Schumacherin loukkaantumisen jälkeen arvostellut F1-legendan perhettä useampaan otteeseen ex-mestarin terveystietojen pimittämisestä. Weberin mukaan Michaelin miljoonat fanit ansaitsisivat tietää, miten heidän sankarinsa voi.

Schumacherin perhe on kuitenkin halunnut vaalia F1-legendan yksityisyyttä, ja tiedot terveydentilasta on pidetty poissa julkisuudesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?