Fernando Alonso, 40, muisteli huimia mestaruustaistojaan Michael Schumacheria vastaan: ”Opin todella paljon” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Fernando Alonso, 40, muisteli huimia mestaruus­taistojaan Michael Schumacheria vastaan: ”Opin todella paljon”

Fernando Alonso voitti Renault’lla kaksi maailmanmestaruutta 2000-luvun puolivälissä.

Fernando Alonso täytti heinäkuun lopussa 40 vuotta.

21.8.2021 15:12

Kaksinkertainen F1-sarjan mestari Fernando Alonso, 40, muisteli jälkimmäistä mestaruuskauttaan Renault’lla 2006 ja kovaa taisteluaan silloin viimeistä kauttaan Ferrarilla ajanutta Michael Schumacheria vastaan.

Mestaruuden kohtalo ratkesi tuolloin lopullisesti vasta kauden päättäneessä Brasilian GP:ssä. Espanjalainen johti ennen päätöskilpailua sarjaa kymmenellä pistellä ja hoiti tittelin Oviedoon 13 pisteen marginaalilla ”Schumin” rajusta taistelusta huolimatta.

Schumacher oli ilmoittanut ennen päätöskisaa päättävänsä uransa koitoksen jälkeen. Neljä vuotta myöhemmin hän kuitenkin palasi sarjaan Mercedeksen ajokilla kolmeksi vuodeksi.

Fernando Alonso (oik.) juhli mestaruutta vuonna 2006. Michael Schumacher jäi kovan taistelun jälkeen kakkoseksi.

Alonso sanoi Motorsport Totalin artikkelissa, että piti saksalaista sekä roolimallinaan että kilpailijanaan.

– Michael on lajin legenda. Opin häneltä todella paljon vuosina 2001–2004. Ja sitten 2005 ja 2006 taistelimme rinta rinnan, Alonso sanoo.

– Michaelia täytyy kunnioittaa eri tavalla kuin muita kuskeja. Nuo hetket, kädenpuristukset ja sen sellaiset, olivat helpotuksia. Taistelimme kovaa radalla, mutta punaisen kypärän alla oli kuitenkin ihminen.

Ennen Alonson tuplamestaruutta 2005–06 Schumacher oli dominoinut sarjaa koko 2000-luvun. Hän voitti Ferrarillaan viisi perättäistä mestaruutta vuosina 2000–2005. Yhteensä Schumacher voitti urallaan seitsemän maailmanmestaruutta.

Alonso palasi täksi kaudeksi formula ykkösiin sitten vuoden 2017. Hän ajaa Alpinen tallissa ja on kerännyt 38 MM-sarjan pistettä. Alonson tämän kauden paras sijoitus toistaiseksi tuli viime kisassa Unkarissa, kun konkari ylsi neljänneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?