F1-toimittaja: Valtteri Bottas siirtymässä Alfa Romeolle – tallipomo nähtiin ”käymässä kymmenen kertaa Mercedeksen tiloissa” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-toimittaja: Valtteri Bottas siirtymässä Alfa Romeolle – tallipomo nähtiin ”käymässä kymmenen kertaa Mercedeksen tiloissa”

Valtteri Bottaksen veikataan siirtyvän ensi kaudeksi Alfa Romeolle.

Löytääkö Bottas itselleen tallipaikan ensi kaudeksi? Suomalainen jäi Unkarissa aiheuttamansa kolarin jälkeen ratavallille istumaan kuin kuvatakseen tilannettaan kuljettajamarkkinoilla.

4.8. 23:06

ARVAILUt Valtteri Bottaksen tulevan kauden tallipaikasta kiihtyvät. Spekulaatio nastolalaisen väistymisestä George Russellin tieltä näyttää vahvistuvan, ja puheissa Bottasta asetetaan niin Williamsin kuin Alfa Romeon penkkiin.

Saksalaislehti Auto Motor und Sportin pitkän linjan toimittajan Michael Schmidtin mukaan Bottaksen siirtyminen Alfa Romeon riveihin on nyt lähempänä kuin ennen.

Toimittaja perustaa näkemyksensä omiin havaintoihin Unkarin osakilpailun varikolta.

– Tällä hetkellä Alfa Romeo näyttää todennäköisemmältä kuin Williams, Schmidt kommentoi Planet F1 -sivustolle.

Schmidt väittää nähneensä Budapestissa Alfa Romeon tallipäällikön Frederic Vasseurin ”käymässä kymmenen kertaa Mercedeksen tiloissa”.

Muistuttaako Bottaksen tämän kauden auton yläosan väritys tulevasta työpaikasta?

Mercedeksen suojatin, Williamsin Russelin, 23, siirtymisestä Bottaksen, 31, tilalle on pidetty todennäköisenä jo pitkään. Unkarissa ensimmäiset pisteensä napannut Russell on ollut Merceksen nuorten kuskien ohjelmassa vuodesta 2017.

Schmidtin mukaan Williams kaipaa tilalle kokenutta kuskia, ja jos Bottas ei ole saatavilla, hän arvelee Nico Hülkenbergin, 33, ottavan paikan.

Unkarissa tavattiin myös Bottaksen manageri Didier Coton, jonka paikalle saapumisen syytä suomalainen ei paljastanut.

– En voi kertoa teille, mutta he työskentelevät, Bottas vastasi sivuston mukaan uteluihin.

Paikka Alfa Romeolta voisi vapautua helposti, jos lokakuussa 42 vuotta täyttävä Kimi Räikkönen lopettaa uransa.

George Russell sai Unkarissa tililleen kauden ensimmäiset MM-pisteet. Jatkuuko niiden kalastelu ensi kaudella Mercedeksen autolla?

Bottaksen Unkarin GP:n startissa aiheuttaman joukkokolarin on arveltu laskeneen hänen osakkeitaan Mercedeksen johdossa. Tallipäällikkö Toto Wolff kiistää väitteen, kertoo Autosport.

Wolff pitää Bottaksen jarrutusta ”valitettavana virheenä, joka johti suuriin seurauksiin”.

– Hän joutui kahden auton pusertamaksi, menetti kaiken downforcen, ja sitten kaikki oli jo liian myöhäistä, Wolff kuvaa ja jatkaa:

– Se (kolari) ei vaikuta lainkaan tilanteeseen (Bottaksen sopimus).

Sivuston mukaan Mercedeksen odotetaan tekevän päätöksen Bottaksen ja Russelin välillä kesätauon aikana. Tauko päättyy elokuun viimeisenä viikonloppuna kilpailtavaan Belgian osakilpailuun.

Bottas on kuljettajien MM-tilaston neljäs, 87 pistettä tallikaveria Lewis Hamiltonia jäljessä, eikä hän ole pystynyt voittamaan yhtään osakilpailua tällä kaudella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?