Valtteri Bottaksen uhkaaja saavutti kauden avaus­pisteensä ja liikuttui kyyneliin – ”Niin paljon tämä merkitsee”

George Russellin ensimmäiset pisteet Williamsilla merkitsivät brittikuskille paljon.

George Russell liikuttui ensimmäisistä pisteistään Williamsilla.

2.8.2021 23:15

Williamsin George Russell kuittasi Unkarin GP:stä kauden ensimmäiset pisteensä F1-sarjassa. Valtteri Bottaksen tallipaikkaa Mercedeksellä uhkaava Russell ajoi maaliin yhdeksäntenä ja puhkesi kyyneliin liikutuksesta.

– Vuodatin kirjaimellisesti kyyneleen, mitä en osannut odottaa. Niin paljon tämä merkitsee, brittikuski sanoi Autosportin artikkelissa.

Russell on ajanut Williamsilla kaudesta 2019 lähtien ja saavutti nyt ensimmäisen pistesijansa tallin autolla. Viime kaudella hän ajoi yhden kisan Mercedeksellä ja kuittasi uransa avauspinnat yhdeksännellä sijallaan.

– Tämä merkitsee enemmän kuin voin sanoin kuvailla, kun ajattelee yhteistä matkaamme viimeisen kolmen vuoden aikana. Kun on taistellut jostakin kolme vuotta ja viimein saavuttaa sen, hän kuvaili tuntojaan.

Mercedeksen nuorten kuljettajien ohjelmaan vuonna 2017 kiinnitettyä Russellia pidetään varsin todennäköisenä tallin F1-kuljettajana ensi vuonna. Tämä tietäisi luultavimmin sitä, että Bottas joutuisi väistymään 23-vuotiaan tieltä.

Lue lisää: Mersun pomo Toto Wolff ylisti Valtteri Bottasta – teki lupauksen suomalaisen tulevaisuudesta

Unkarin GP ei parantanut Bottaksen neuvotteluasemaa, sillä samalla kun Russell ajoi pisteille, suomalainen aiheutti ensimmäisessä mutkassa joukkokolarin ja joutui keskeyttämään.

Russellin sijoitus koheni kahdeksanneksi, kun Aston Martinin Sebastian Vettel diskattiin. Talli on kuitenkin valittanut Vettelin rangaistuksesta.

F1-sarja vetäytyi Unkarin GP:n jäljeen kesätauolle. Seuraava osakilpailu ajetaan elokuun lopulla Belgiassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?