Valtteri Bottakselle rajua some­irvailua sunnuntain ”kaadosta” – yksi salaliitto nousi esille ylitse muiden

Sosiaalisessa mediassa suhtauduttiin Valtteri Bottaksen aiheuttamaan kolariin perinteisin menoin.

Valtteri Bottas otti kolarissa Sergio Perezin mukaansa. Ja muita.

2.8.2021 6:51

Ei ole helppoa olla korkean profiilin henkilö sosiaalisen median aikakaudella. On sitten urheilija, poliitikko, viihdetaiteilija tai mikä hyvänsä, niin mokan hetkellä irvileuat ovat paikalla nopeammin kuin Lewis Hamilton ehtii ajaa paalupaikalle.

Jos vieläpä on jo valmiiksi hieman parjattu, kuten vaikkapa tuskaista kautta ajava Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas, voi kohtelu olla sitäkin ankarampaa.

Bottaksen aiheuttama kolarikaaos Unkarin GP:ssä johti todella viihdyttävään kilpailuun, mutta viihdettä ei riittänyt suomalaiselle asti. Asiapuolella kilpakumppanit pitivät huolen siitä, että Bottas sai osansa moitteista. Keskeyttämään joutuneet Lando Norris, Sergio Perez ja Charles Leclerc antoivat raippaa suomalaiselle.

Lue lisää: Valtteri Bottakselle rajua kritiikkiä kilpakumppaneilta – toimittaja irvaili suomalaisen kustannuksella

Somessa viihdepuolella irvileuat saapuivat äkkipäätä paikalle kuittailemaan suomalaiselle kolarista. Erityisesti monin eri tavoin nousi esille se, että Leclercin sanoin ”keilauksen” kohteeksi joutuneiden autojen joukossa olivat molemmat Red Bullit, Perez ja Max Verstappen.

Hamilton nousi kuljettajien ja Mercedes valmistajien MM-sarjan johtoon, pitkälti kiitos Bottaksen aiheuttaman kolarin, siis.

Yksi suosituimmista piloista viittasi Tähtien Sota -saagaan. Bottaksen irvailtiin saaneen tallipäällikkö Toto Wolffilta ”käsky 66:n”. Saagassa käsky koski Jedi-ritarien hävittämistä galaksista – F1-maailmassa viitattiin luonnollisesti Red Bull -autojen kolarointiin.

Muutoin keskityttiin monin eri meemein hauskuuttelemaan muun muassa sillä, että Bottas teki tempun tahallaan tai sai varikkopilttuussa sankarin vastaanoton ”kaadosta”.

Ja toki joukkoon mahtui myös aivan tavanomaista meemihassuttelua ilman salaliittoviittauksia.

F1-kauden dramaattisimman kilpailun voittoon Unkarissa ajoi lopulta Alpinen Esteban Ocon. Oconille voitto oli uran ensimmäinen ja Alpinen ensimmäinen sen jälkeen, kun tallin nimi muuttui Renault’sta Alpineksi.

Toiseksi ylsi Aston Martinin Sebastian Vettel, joka kuitekin hylättiin polttoainesääntöjen rikkomisesta. Kun Vettel hylättiin, nousi Hamilton toiseksi ja Ferrarin Carlos Sainz kolmanneksi.

F1-sarja jää kesätauolle. Kilpailut jatkuvat kolmen viikon kuluttua Belgiassa. Tuolloin Bottas joutuu maksamaan kolaristaan viiden lähtöruudun rangaistuksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?