Valtteri Bottaksen Tiffany-rakas on kotiutunut Tokiosta – siivitti suomalaisen Unkarin F1-harjoitusten nopeimpaan aikaan - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottaksen Tiffany-rakas on kotiutunut Tokiosta – siivitti suomalaisen Unkarin F1-harjoitusten nopeimpaan aikaan

Valtteri Bottas oli perjantaina hyvässä vauhdissa Hungaroringillä. Seuranaan varikolla hänellä oli olympialaisista kotiutunut Tiffany Cromwell.

Tiffany matkusti nopeasti kisansa jälkeen Tokiosta Unkariin.

30.7. 20:34

Formula 1 -sarjan Unkarin GP:n kahdet ensimmäiset vapaat harjoitukset ajettiin perjantaina. Mercedes-kuski Valtteri Bottas oli saanut mieluisaa seuraa varikolle, sillä hänen mielitiettynsä Tiffany Cromwell oli ennättänyt paikalle Tokion olympialaisista.

Cromwell kilpaili vielä sunnuntaina naisten maantiepyöräilykilpailun osana Australian nelihenkistä joukkuetta. Nopeasti kilpailun jälkeen hän matkusti ensin pariskunnan kotiin Monacoon ja sieltä Unkariin.

Lue lisää: Valtteri Bottaksen Tiffany-rakas paljastaa, mitä F1-tähti sanoi hänelle olympia­startin jälkeen – ”Olimme tietysti heti yhteydessä”

Lue lisää: Valtteri Bottas odottaa jo olympia­sunnuntaita – tyttöystävä pääsee irti Tokion maantie­pyöräilyssä: ”Iso päivä!”

Valtteri Bottas ja Tiffany Cromwell tallustelivat Hungaroringin varikolla käsi kädessä.

Harjoitukset sujuivat Bottakselta hyvin. Toisissa vapaissa harjoituksissa hän ajoi koko porukan nopeimman kierroksen. Eroa tallitoveri Lewis Hamiltoniin kertyi 0,027 sekuntia.

Treenipäivä hikoiltiin helteisellä Hungaroringin radalla, jolla ratalämpötila huiteli toisissa harjoituksissa 60 plusasteen tienoilla. Hamilton kuvaili laihtuneensa ”varmaan kolme kiloa” ja ”renkaiden sulavan”. Bottas puolestaan tunsi olonsa varsin suomalaiseksi.

– Olo oli kuin suomalaisessa saunassa. Ohjaamossa on 60–70 astetta, joten hikeä pukkaa. Mutta radalla saat ainakin jotain ilmavirtausta, Bottas kuvaili.

– Renkaiden kanssa on varsin hankalaa, ylikuumenemisen kanssa. Mutta ei tämä (päivä) tuntunut kovin huonolta, kun muihin vertaa. Ei huono startti (viikonloppuun).

Toisten vapaiden harjoituksen nopeimman kierroksen ajanut Bottas sai poistua varikolta tyytyväisenä.

Mercedes-kaksikon avausharjoituksissa peitonnut Red Bullin Max Verstappen oli toisten harjoitusten kolmas jääden Bottaksen ajasta 0,298 sekuntia. Verstappen valitteli läpi toisen harjoitussession ongelmia menossaan.

– Muiden tallien kaikkia kortteja et koskaan näe perjantaina, Bottas muistutti.

– Mukavaa kuitenkin, että näyttää siltä, että voimme taistella paalupaikasta huomisissa aika-ajoissa. Se lisää motivaatiota.

Päivän ensimmäisissä harjoituksissa Bottas oli toinen. Hän jäi nopeimman kierroksen ajaneesta Verstappenista 0,061 sekuntia.

Unkarin aika-ajo on ohjelmassa lauantaina kello 16.00. Itse kilpailu ajetaan sunnuntaina samaan alkamisaikaan.

MM-sarjaa johtaa Verstappen, neljäntenä oleva Bottas on 77 pistettä hollantilaisen perässä.

Alla olevista F1-sarjan twiiteistä näet ensimmäisen ja toisen harjoitussession tulokset kokonaisuudessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?