Max Verstappen avautui Lewis Hamiltonin voittojuhlista - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Max Verstappenilta jäätävä avautuminen Hamiltonin ja Mercedeksen juhlista: "Kertoo siitä, millaisia he oikeasti ovat"

Max Verstappen on yhä käärmeissään Hamiltonin ja Mercedeksen juhlista.

Max Verstappen johtaa yhä F1:n MM-sarjaa.

29.7. 18:03

Budapest

Formula ykkösten MM-tittelistä taistelevat Max Verstappen ja Lewis Hamilton kolaroivat keskenään F1:n Britannian GP:ssä toissa viikonloppuna. Red Bullin Verstappenin kisa päättyi kolariin, Mercedeksen Hamilton puolestaan otti kisan voiton tilanteesta saamastaan 10 sekunnin aikasakosta huolimatta.

Verstappen kommentoi kisan jälkeen sosiaalisessa mediassa kitkerästi Hamiltonin voitonjuhlia, ja vaikka tapahtuneesta onkin jo vierähtänyt pian kaksi viikkoa, hollantilaisnuorukainen ei edelleenkään hyväksy Hamiltonin juhlimista.

–  Onhan se epäkunnioittavaa, toinen (Verstappen) sairaalassa ja toinen liehuttaa (Britannian) lippua niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Sen jälkeen, kun olet työntänyt toisen seinään 51 g:n (törmäys)voimalla, Verstappen sanaili Unkarin GP:n mediapäivänä Autosportin mukaan.

–  Eikä pelkästään (Hamilton), vaan talli (Mercedes). Ei voittoa juhlita, etenkään tuolla tavalla otettua, juhlita noin. Joten kyllä, se oli mielestäni erittäin epäkunnioittavaa ja tietyllä tavalla kertoo siitä, millaisia he oikeasti ovat. Tuo tapahtui painetilanteen jälkeen, mutta en silti haluaisi tulla nähdyksi tuolla tavalla.

Verstappen myös vahvisti puhuneensa Hamiltonin kanssa puhelimitse Britannian GP:n jälkeen.

–  Hän soitti minulle. En mene yksityiskohtiin, mutta juttelimme hetken.

Tähtiajajien kolari on pysynyt otsikoissa, mutta Verstappen vakuuttaa, ettei häntä enää kiinnosta jauhaa tapahtuneesta.

–  Lopputulosta ei mikään enää muuta. En ole iloinen siitä, mitä tapahtui, varsinkaan siitä kuinka paljon menetin pisteitä. Mutta se on mitä se on.

Verstappen lähtee sunnuntaiseen Unkarin kisaan kahdeksan pisteen etumatkalta Hamiltoniin nähden MM-pistetaulukossa, ja valmistajien MM-pisteissä Red Bullin johto Mercedekseen on neljä pistettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?