F1: Lewis Hamilton avautui – kohteena Unkari - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamilton latasi kovaa kritiikkiä Unkarin kisan alla – ”Pelkurimaista ja harhaanjohtavaa”

Lewis Hamilton ei sulata Unkarin seksuaalivähemmistöjä koskevaa lainsäädäntöä.

Lewis Hamilton saapui Hungaroringin radalle torstaina.

29.7. 15:57

Budapest

Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton julisti Unkarin gp-viikonlopun alla torstaina, että Unkarin "anti-LGBT+" -lakia ei voi hyväksyä ja laki on pelkurimainen ja harhaanjohtava. Lyhenne LGBTQ viittaa eri sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin.

Unkarin nykyhallinnon on katsottu heikentävän seksuaalivähemmistöjen asemaa. Unkari kielsi hiljattain seksuaalivähemmistöistä kertomisen esimerkiksi koulukirjoissa. Asia määriteltiin uudessa laissa. Unkarissa on lain hyväksymisen jälkeen kerrottu homofobisista hyökkäyksistä ja maan LGBTQ-aktivistit ovat kertoneet, kuinka pelko kasvaa koko yhteisössä.

–  Tämän viikonlopun gp:n alla haluan tuoda julki tukeni niille, joihin (Unkarin) hallituksen anti-LGBTQ+-laki vaikuttaa. Sitä ei voi hyväksyä, laki on pelkurimainen ja harhaanjohtava. Jokainen ihminen ansaitsee oikeuden olla oma itsensä, riippumatta siitä ketä he rakastavat tai miten identifioivat itsensä, Hamilton kirjoitti Instagram-tilillään.

Lue lisää: Forbes paljastaa: Tässä ovat F1:n kovimmat palkat – toinen suomalaiskuski mukana listalla

Unkarin uutta lakia on virallisesti kutsuttu lastensuojelulaiksi. Lakia ovat arvostelleet esimerkiksi muut EU-maat. Unkarin johto lupasi hiljattain, että se järjestää kansanäänestyksen kiistanalaisesta laista. Äänestyksen ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

–  Kehotan unkarilaisia äänestämään tulevassa kansanäänestyksessä suojellakseen LGBTQ+-yhteisön oikeuksia. He tarvitsevat tukeamme enemmän kuin koskaan aiemmin. Osoittakaa rakkautta ympärillä oleville, koska rakkaus voittaa aina, Hamilton viestitti.

Seitsenkertainen F1-maailmanmestari Hamilton on tullut tunnetuksi toiminnastaan erilaisissa yhteiskunnallisissa liikkeissä, kuten Black Lives Matter -liikkeessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?