F1: Tässä ovat kuskien palkat - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Forbes paljastaa: Tässä ovat F1:n kovimmat palkat – toinen suomalaiskuski mukana listalla

Lewis Hamilton on formuloiden palkkakuningas.

Lewis Hamilton (vas.) ja Max Verstappen ansaitsevat kymmeniä miljoonia yhdestä kaudesta.

29.7. 15:22

Arvostettu talousjulkaisu Forbes on esittänyt arvionsa F1:n MM-sarjan kuljettajien ansioista kaudella 2021. Lehden mukaan sarjan uusi kulukatto ei näy kuskien palkoissa – kymmenen eniten tienaavaa tähteä keräävät kaudesta yhteensä jopa 211 miljoonaa dollaria.

Palkkakuningas tälläkin kaudella on seitsemänkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton, jonka ansiot voivat Forbesin mukaan nousta jopa 62 miljoonaan dollariin (noin 52,4 miljoonaa euroa). Summa koostuu 55 miljoonan dollarin arvoisesta peruspalkasta, jonka päälle voi tulla 7 miljoonaa dollaria menestysbonuksia esimerkiksi kisavoitoista.

Summaan ei kuitenkaan ole laskettu mahdollista mestaruusbonusta. Viime kaudella, kun Hamilton voitti 11 osakilpailua ja mestaruuden, hän ansaitsi 66 miljoonaa dollaria.

Toiseksi kovimmat tulot ovat Red Bullin MM-sarjaa johtavalla Max Verstappennilla, jonka tilipussi karttuu jopa 42 miljoonalla. Forbes on kuitenkin laskenut summaan jo mahdollisen mestaruusbonuksen. Verstappenin peruspalkka on 25 miljoonaa dollaria, ja mikäli hän onnistuisi ensimmäistä kertaa viemään MM-tittelin, bonuksia ropisisi 17 miljoonaa.

Kolmantena listalla on kenties hieman yllättäen Alpinen espanjalaiskonkari Fernando Alonso, joka kuittaa kaudesta 25 miljoonaa dollaria. Kaksinkertainen maailmanmestari on paluukaudellaan kuljettajien MM-sarjan sijalla 11.

Palkkalistan kärkikymmenikköön mahtuu suomalaisista vain Mercedeksen Valtteri Bottas, jonka palkka kaudesta on Forbesin mukaan 10 miljoonaa dollaria eli noin 8,5 miljoonaa euroa.

Alla olevassa listassa on esitetty Forbesin tietoihin nojaten F1-sarjan kovimmat palkat. Listaan on otettu vain kuskien peruspalkat ja jo toteutuneet bonukset. Lukuihin ei siis ole otettu mukaan Forbesin arvioituja menestysbonuksia koko kaudesta.

McLarenin Lando Norris on Forbesin listalla erityisesti arvioitujen bonusten vuoksi, joten on mahdollista, ettei hänen nyt toteutunut palkkansa kuulu F1-sarjan kärkikymmenikköön.

F1:n suurimmat palkat 2021

Valtteri Bottaksen tienesti kaudesta ovat Forbesin mukaan 10 miljoonaa dollaria.

  1. Lewis Hamilton, Mercedes, 59 miljoonaa dollaria

  2. Max Verstappen, Red Bull, 30 miljoonaa

  3. Fernando Alonso, Alpine, 25 miljoonaa

  4. Sebastian Vettel, Aston Martin, 15 miljoonaa

  5. Charles Leclerc, Ferrari, 12 miljoonaa

  6. Sergio Perez, Red Bull, 10,5 miljoonaa

  7. Valtteri Bottas, Mercedes, 10 miljoonaa

  8. Daniel Ricciardo, McLaren, 10 miljoonaa

  9. Carlos Sainz, Ferrari, 8 miljoonaa

  10. Lando Norris, McLaren, 5,5 miljoonaa

Lähde: Forbes.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?