Max Verstappenin auton moottori yritetään pelastaa romujen seasta – mikäli se ei onnistu, seuraukset voivat olla merkittäviä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Max Verstappenin auton moottori yritetään pelastaa romujen seasta – mikäli se ei onnistu, seuraukset voivat olla merkittäviä

Honda yrittää pelastaa moottorin Max Verstappenin pirstaleiksi hajonneesta autosta.

Max Verstappenin auto meni rujoon kuntoon, kun hän kolaroi Britannian GP:n avauskierroksella vauhdikkaassa Copse-mutkassa Lewis Hamiltonin kanssa ja suistui reunavalleihin.

20.7. 11:52

Red Bullin moottorivalmistajalla Hondalla riittää haasteita alkuviikosta: japanilaisvalmistaja yrittää pelastaa moottorin Max Verstappenin autosta, joka hajosi pahasti ulosajossa Silverstonen radalla sunnuntaina.

Törmäys rengasvalliin oli niin kova, että Verstappenin auton runko on varmuudella korjauskelvoton, mutta moottorin osalta Honda elättelee vielä toiveita, että voimanlähde saataisiin pelastettua uusiokäyttöön hylystä.

Asia on merkityksellinen siksi, että F1-tallit saavat käyttää autoissaan kolmea moottoria kauden aikana. Mikäli Honda ei saa Verstappenin moottoria kunnostettua, hän joutuu ottamaan käyttöön uuden voimanlähteen jo ensi viikolla ajettavassa Unkarin GP:ssä.

Mikäli se hajoaisi loppukauden aikana, Verstappenia odottaisi rangaistus lähtöpaikan suhteen, mikä taas voisi vaikuttaa hänen mestaruusmahdollisuuksiinsa kiivaassa pistetaistelussa Lewis Hamiltonia vastaan.

Hondan F1-osaston tekninen johtaja Toyoharu Tanabe sanoi Motorsportin mukaan, että oli alkuun epäileväinen moottorin kunnon suhteen, kun seurasi Silverstonen kisaa, mutta on nyt huomattavasti aiempaa toiveikkaampi.

– Kun näin Verstappenin auton hylyn, ensi vaikutelma oli se, että se oli kokenut kovia. Nyt on kuitenkin paljastunut, etteivät vahingot olleetkaan välttämättä niin laajoja kuin pelättiin, Tanabe sanoi.

Kuva ja video: Verstappenin auto meni pahaan kuntoon hurjassa törmäyksessä.

Verstappenin auton moottori rahdataan nyt Englannista Japaniin tarkempia tutkimuksia varten.

Verstappen johtaa MM-sarjaa kahdeksalla pisteellä, kun kautta on ajamatta 13 osakilpailua. Seuraava osakilpailu ajetaan Unkarissa sunnuntaina 1. elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?