Lewis Hamilton olisi joutunut keskeyttämään ilman punaista lippua - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Mercedes paljasti: näin lähellä oli Lewis Hamiltonin keskeytys kohutilanteessa

Lewis Hamiltonin autoon tuli vaurioita yhteentörmäyksessä Max Verstappenin kanssa.

Lewis Hamilton juhli voittoa sunnuntaina Silverstonessa.

19.7. 14:03

Mercedeksen F1-talli paljasti dramaattisen Britannian GP:n jälkeen, että kilpailun keskeyttäminen punaisilla lipuilla mahdollisti voiton Lewis Hamiltonille sunnuntaina. Hamilton osui avauskierroksella kisaa johtaneeseen Max Verstappeniin, joka suistui rajusti ratavalleihin. Kisa päätettiin aloittaa uudestaan lähtöruudukosta.

Tauko mahdollisti sen, että Mercedes pystyi korjaamaan Hamiltonin autoon tulleita vaurioita. Vaurioita oli tullut vasempaan etupyörään, joka osui kolarissa Verstappenin oikeaan takapyörään.

Mersun pääinsinööri Andrew Shovlin kertoi Motorsportille, ettei talli pystynyt havaitsemaan ongelmaa Hamiltonin auton ollessa radalla turva-auton perässä.

– Vasemman etupyörän vanne oli vaurioitunut, joten emme olisi päässeet maaliin ilman punaisia lippuja, Shovlin kommentoi ja jatkoi:

– Muut vauriot olivat hämmentävän pieniä. Renkaan lämpösensori oli irronnut ja heilui ympäriinsä. Ihme kyllä, etusiivestä hajosi vain vähiten tärkeä osa.

Hamilton sai kolarista 10 sekunnin rangaistuksen, mutta nousi voittoon paria kierrosta ennen maalia ohittaessaan Ferrarin Charles Leclercin.

Shovlinin mukaan Hamiltonissa saattoi huomata muutoksen, kun hän sai kuulla talliltaan, että Leclerc oli vielä mahdollista ajaa kiinni.

– Lewis muuttuu ja yhtäkkiä vain tietää voittavansa. Oli todella kivaa katsella varikkomuurilta ja seurata loppuratkaisua, koska voitto oli upea ja ansaittu, Shovlin kommentoi Motorsportille.

Englantilainen Hamilton voitti kotiosakilpailunsa jo kahdeksatta kertaa urallaan. Hän kavensi Verstappenin MM-johdon kahdeksaan pisteeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?