Lewis Hamilton joutui rasismin kohteeksi Silverstonen voittonsa jälkeen – F1, Kansainvälinen autoliitto ja Mercedes julkaisivat tiukan tiedotteen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamilton joutui rasismin kohteeksi Silverstonen voittonsa jälkeen – F1, Kansainvälinen autoliitto ja Mercedes julkaisivat tiukan tiedotteen

Lewis Hamilton voitti sunnuntaina kotiradallaan Englannissa jo kahdeksatta kertaa.

Lewis Hamilton juhli sunnuntaina Silverstonessa kauden neljättä osakilpailuvoittoaan.

19.7. 12:44

Formula ykkösten seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton joutui rasistisen solvauksen kohteeksi Silverstonen osakilpailuvoittonsa jälkeen, kertoi brittiläinen Sky Sports.

Sivuston mukaan Mercedes-tallin Instagramiin tekemä kuvapäivitys Hamiltonin GP-voitosta keräsi lukuisia rasistisia kommentteja, joissa ihmiset käyttivät muun muassa apinaemojeita.

F1, Kansainvälinen autoliitto Fia ja Mercedes tuomitsivat käytöksen maanantaina julkaistussa yhteisessä tiedotteessa.

– Näillä ihmisillä ei ole paikkaa lajissamme, ja vaadimme, että he joutuvat vastuuseen toiminnastaan, osapuolet totesivat Sky Sportsin mukaan.

Hamilton, 36, on ottanut uransa aikana vahvasti kantaa tasa-arvoasioihin ja rasismiin. Ennen Silverstonen kilpailua hän ilmaisi tukensa englantilaisjalkapalloilijoille Bukayo Sakalle, Marcus Rashfordille ja Jadon Sancholle, jotka epäonnistuivat EM-finaalin rangaistuspotkukisassa ja joutuivat ottelun jälkeen törkyviestien kohteeksi.

Silverstonen osakilpailun puheenaiheeksi nousi Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin avauskierroksen kaksintaistelu, joka päättyi kaksikon kolarointiin ja MM-sarjan kärkinimen Verstappenin keskeytykseen.

Hamilton ajoi kisassa ykköseksi kymmenen sekunnin rangaistuksestaan huolimatta ja kavensi Verstappenin MM-johdon kahdeksaan pisteeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?