Valtteri Bottas sai ylistystä Toto Wolffilta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Mersun pomo Toto Wolff ylisti Valtteri Bottasta – teki lupauksen suomalaisen tulevaisuudesta

Toto Wolff aikoo auttaa Valtteri Bottasta, jos suomalainen korvataan George Russellilla.

Toto Wolffilla ja Valtteri Bottaksella on pitkä historia.

18.7. 20:44

Valtteri Bottas ajoi Britannian Silverstonessa kolmosruudusta kolmannelle sijalle.

Bottaksen viikonloppu oli hyvä työnäyte: aika-ajoissa hän joutui halkomaan tuulta koko joukon ensimmäisenä autona mutta jäi kärkiajasta vain vajaat 0,2 sekuntia. Tallitoveri Lewis Hamilton otti imuavun turvin ykkösruudun lauantain sprinttiin, jossa Max Verstappen vei kuitenkin paalupaikan kisaan.

Sunnuntain kisassa Hamilton sai kymmenen sekunnin aikasakon törmäyksestään Verstappenin kanssa.

Hamilton tippui aikasakon takia Bottaksen taakse varikkokäyntien yhteydessä.

Kisan lopulla Bottas päästi kuitenkin Hamiltonin ohitseen tallimääräyksellä. Samalla hän auttoi Hamiltonin kohti voittoa: britti ohitti vielä kärkipaikalla olleen Charles Leclercin.

Ilta-Sanomat kysyi Mercedeksen tallipäälliköltä Toto Wolffilta, miten hän luonnehtii Bottaksen suoritusta tänä viikonloppuna.

Wolff totesi, että Bottas olisi hyvinkin voinut olla paalulla, jos hänkin olisi saanut imuavun aika-ajoissa.

– Valtteri oli tosi nopea tänään ja ajoi vankan kisan. Lewis tuli takaa kovilla renkailla ja oli vain eri luokkaa kuin kaikki muut. Valtteri oli toiseksi nopein ja auttoi Lewisiä. Hän on loistava tiimin jäsen, jolla on oikeanlainen persoona, Wolff sanoi IS:lle.

Wolffilla ja Bottaksella on pitkä yhteinen historia, sillä itävaltalainen toimi Didier Cotonin ja Mika Häkkisen kanssa Bottaksen manageritiimissä ennen suomalaisen siirtoa Mersulle.

Siirtohuhut ovat vieneet Mersun junioritalenttia George Russellia ensi kaudeksi Bottaksen paikalle Hamiltonin tallitoveriksi.

Lue lisää: Valtteri Bottas kertoo nyt sopimusneuvotteluistaan – Mika Häkkinen juonii taustapiruna

Teillä on pitkä historia. Aiotko auttaa Bottasta löytämään uuden tallin, jos hän ei jatka Mercedeksellä?

– Jos tulee tilanne, jossa haluamme antaa jollekin muulle mahdollisuuden, kyse ei ole vain suhteestani hänen (Bottaksen) kanssa. On minun velvollisuuteni, että hänellä on loistava tulevaisuus, koska hän ansaitsee sen, Wolff linjasi.

– Hän on ollut historian parhaan F1-kuskin tallikaveri, eikä siinä ole aina helppoa loistaa. Mutta hän on ollut fantastinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?