Valtteri Bottas ja Daniel Ricciardo taistelivat jo 2008 – hurja video ihastuttaa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Hurja video vuodelta 2008 ihastuttaa – Valtteri Bottas muistelee eeppistä taistelua F1-kilpa­kumppaninsa kanssa: ”Jäi kaivelemaan”

Valtteri Bottaksella ja Daniel Ricciardolla on pitkä yhteinen historia.

Daniel Ricciardo (oik.) ja Valtteri Bottas ovat ajaneet toisiaan vastaan pitkään.

18.7. 8:15

Vuonna 1989 syntyneet Valtteri Bottas ja Daniel Ricciardo ovat oman ikäluokkansa parhaat formulakuskit.

Kaksikon historia ylettyy kauas. He ajoivat kilpaa jo vuonna 2008 kaksilitraisten Formula Renault’ien eurocupissa. Bottas voitti sarjan mestaruuden kolmen pisteen erolla aussiin.

Alkukaudesta he kävivät upean väännön Silverstonen kisavoitosta. Ensimmäisen kisalähdön voittanut Bottas taipui kakkoskisassa toiseksi, kun Ricciardo tuli henkeäsalpaavan taistelun jälkeen ohi viimeisellä kierroksella.

Kamppailusta löytyvä video on kerännyt Youtubessa yli 235 000 katsojaa. Kommenttikentässä ihastellaan myöhemmin F1-tähdiksi nousseen kaksikon huikeaa kamppailua.

Vääntö on todella viihdyttävää – ja alleviivaa sitä, miten hitaammat ja riisutummat pikkuformulat mahdollistavat monin tavoin paremman kilvanajon kuin nykyiset F1-tykit.

– Muistan itse asiassa tosi hyvin sen kisan. Jäi kyllä kaivelemaan se toinen kisa. Olisi pitänyt puolustaa paremmin, Bottas sanoo IS:lle hymyssä suin.

Ricciardo tuli silloisen rataversion 11. mutkassa ohi ja meni niukasti voittoon.

Bottas vuonna 2008.

Bottas voi silti muistella tärkeää mestaruusvuottaan lämmöllä.

– Se kausi oli kyllä tosi siisti, sieltä on hyviä muistoja. Muistan, että aika-ajojen paalukierrokseni oli yksi parhaistani junnuformuloissa.

– Silloinen Silverstonen rataversio oli parempi, Bottas toteaa – ja jakaa samalla monien kilpakuskien mielipiteen.

Yksi Bottaksen ja Ricciardon kovista kilpaveljistä ja ikäluokan huipuista oli Jules Bianchi, joka menehtyi traagisesti Suzukassa 2014 saamiinsa vammoihin. Ranskalaisen kuolemasta tuli eilen lauantaina kuluneeksi kuusi vuotta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?