Kahdeksan F1-kuskia joutui tuomariston kuultaviksi – Nikita Mazepin toinen rangaistuista

Peräti kahdeksan F1-kuskia joutui tuomariston kuultaviksi toimistaan Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin kolarin jälkeen.

Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen kuvattuna viikon takaisessa Steiermarkin GP:ssä.

4.7.2021 19:00 | Päivitetty 4.7.2021 21:53

Alfa Romeon Kimi Räikkönen ja Aston Martinin Sebastian Vettel kolaroivat Itävallan GP:n viimeisellä kierroksella.

Entiset tallikaverit osuivat toisiinsa Red Bull Ringin viidennessä mutkassa. Vettel tuli erittäin loivassa mutkassa Räikkösen yllätykseksi ohi sisäpuolelta, ja suomalainen osui Vettelin auton vasempaan takakulmaan oikealla eturenkaallaan.

Motorsport.com kertoi, että peräti seitsemän kuljettajaa joutui tuomariston kuultavaksi kolarin jälkeisistä tapahtumista.

Carlos Sainzin, Sergio Perezin, Daniel Ricciardon, Charles Leclercin, Pierre Gaslyn, Antonio Giovinazzin, Nicholas Latifin ja Nikita Mazepinin oli astuttava tuomarihuoneeseen.

Heidän epäiltiin jättäneen huomioimatta tuplakeltaiset liput, jotka vaativat kuljettajia hidastamaan vauhtiaan merkittävästi ja olemaan valmiina pysäyttämään autonsa vaaratilanteen vuoksi.

Autosportin mukaan kahdeksikosta vain Latifia ja Mazepinia rangaistiin. Kumpikin sai 10 sekunnin stop and go -rangaistuksen, joka muutettiin suoraan 30 sekunnin sakoksi lopputuloksiin. Kummallekin lisättiin myös kolme rangaistuspistettä superlisenssiin. Latifilla pisteitä on tältä vuodelta nyt kuusi, Mazepinilla viisi.

Mazepinin sijoitukseen rangaistus ei vaikuta, koska hän oli viimeinen. Latifi tippui sijalta 15 pykälän alaspäin ja Räikkönen nousee 15:ksi siitä huolimatta, että myös häntä rangaistiin.

Räikkönen sai 20 sekunnin rangaistuksen. Suomalaisen katsottiin aiheuttaneen kolarin Vettelin kanssa.

Juttua muokattu kauttaaltaan 4.7. kello 21.52.

Lue lisää: Kimi Räikkönen sai rangaistuksen – sijoitus nousi silti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?