Valtteri Bottas on saanut kauan sitten kuulla lähtevänsä Mercedekseltä, väittää ex-kuski - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Entisiltä F1-kuskeilta pahaenteisiä arvioita Valtteri Bottaksen asemasta – omituiset ratkaisut ihmetyttävät

F1:n asiantuntijat eivät näe Valtteri Bottaksen tilannetta Mercedeksellä ruusuisena.

Valtteri Bottaksen tulevaisuus on epävarma.

23.6. 13:02

Kaksi entistä F1-kuljettajaa tulkitsi Valtteri Bottaksen viime sunnuntaisen purkauksen merkkinä siitä, että suomalainen on lähdössä Mercedeksen tallista, ja että tiimin sisäiset välit ovat tulehtuneet.

Bottas kiroili tiimiradiossa Ranskan GP:n aikana, kun hän oli tyytymätön Mersun käyttämään yhden pysähdyksen taktiikkaan.

Lue lisää: ”*****, minähän sanoin!” – Valtteri Bottas kävi harvinaisen kuumana tunaroineelle tallilleen, asiantuntijat erimielisiä syistä ja seurauksista

Ex-kuski Ralf Schumacher ei sulje pois edes mahdollisuutta, että Bottas pistettäisiin luiskaan jo kuluvan kauden aikana. Hänestä Bottaksen suoritukset ”eivät vain ole olleet riittävän hyviä”. Saksalaisesta kuskin vaihtaminen kesken kauden on kuitenkin epätodennäköistä.

– Jos Bottas ajaa kuten viime viikonloppuna Ranskassa tai Monacossa, en usko kuskin vaihtamiseen tällä kaudella. Mutta jos Bottaksen taso heikkenee entisestään, harkitsisin kuskin vaihtamista jo tänä vuonna, Schumacher sanoi Saksan Sky Sportsille Grandpx.news-sivuston mukaan.

Bottaksen ärräpäille asiantuntijalta ei löytynyt ymmärrystä.

– Henkilökohtaisesti en olisi kehdannut olla niin kriittinen radiossa, jos olisin ajanut kauden aikana kuten hän, mutta purkaukseen oli varmaan syynsä. Bottas luultavasti tietää, että hän on lähdössä joka tapauksessa ja yrittää tehdä itsensä tykö muille tiimeille. Muuten en osaa hänen käytöstään selittää, Schumacher lisäsi.

Ranskan GP:n lopussa ihmetytti myös, miksei Bottas tullut renkaidenvaihtoon ja yrittänyt vielä ajaa kisan nopeinta kierrosta. Ex-kuljettaja Robert Doornbos uskoo tietävänsä syyn taktiikkaongelmiin.

– Luulen, että Bottakselle on kerrottu jo kauan sitten, ettei hän aja tallissa ensi vuonna. Ehkä siksi näemme näitä kommunikaatiovaikeuksia. Ei näytä siltä, että tallissa on tällä hetkellä hyvä yhteishenki, Doornbos sanoi Ziggo Sportille Granpx.newsin mukaan.

Ranskan GP:n voitti Red Bullin Max Verstappen ennen Mersun Lewis Hamiltonia ja Red Bullin Sergio Pereziä. Bottas oli neljäs.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?