Valtteri Bottas kävi harvinaisen kuumana tallilleen – V’’’u, minähän sanoin. - Formula 1 - Ilta-Sanomat

”*****, minähän sanoin!” – Valtteri Bottas kävi harvinaisen kuumana tunaroineelle tallilleen, asiantuntijat erimielisiä syistä ja seurauksista

Valtteri Bottas ei taaskaan saanut talliltaan kunnon kohtelua voittotaistossa.

Valtteri Bottas laukoi kitkeriä kommentteja tallilleen Ranskan GP:n aikana.

20.6. 19:00

Valtteri Bottaksen kova onni formula ykkösten MM-sarjassa jatkuu.

Jo aiemmin asiantuntijatkin ovat kiinnittäneet huomiota siihen, miten huonoa kohtelua suomalainen saa Mercedes-talliltaan. Tänään talli munasi suomalaisen kilpailun käytännössä niin pahasti kuin mahdollista.

Bottas kävi varikolla kierroksella 18/53, ja oli kilpailun puoliväliin asti tiiviisti kärkikaksikon Max VerstappenLewis Hamilton kannoilla. Verstappen kävi varikolla kierroksella 32, jolloin suomalainen nousi toiseksi.

Verstappen kuitenkin alkoi hiljalleen ajaa Bottasta kiinni. 44. kierroksella Bottaksen jarrutus meni hieman pitkäksi, ja Verstappen pääsi helposti suomalaisen ohi.

Hetki tämän jälkeen lähetyksessä kuultiin, kun Bottas laukoi harvinaisen kovaa tekstiä tiimiradioon. Syynä oli se, että Bottas olisi halunnut tehdä myös toisen varikkopysähdyksen, jotta olisi saanut alleen tuoreet renkaat. Talli valitsi kuuluisan yhden pysähdyksen taktiikan.

– Miksi v***ssa ette kuunnelleet minua! Minähän sanoin, että tämä on kahden pysähdyksen kisa, Bottas latasi.

– Fucking hell, tiimiradion viestien vaihto jatkui.

Samalla televisiokuvassa näytettiin tallipäällikkö Toto Wolffia, joka painoi kasvonsa pettyneenä käsiensä suojaan.

– Nämä ei ole hyviä kommentteja myöskään tallin sisällä. Ja katsopa noita Toto Wolffin reaktioita. Ei ole hyvä signaali tämäkään, C Moren lähetyksen toinen asiantuntija Toni Vilander sanoi.

Valtteri Bottas jäi lopulta kokonaan ulos näistä bileistä, joissa kuohujuomaa maistelivat Red Bullin Max Verstappen ja Sergio Perez sekä Mercedeksen Lewis Hamilton.

Kierros myöhemmin alkoi näyttää selvältä, että myös Red Bullin Sergio Perez tulee lopussa kolmannella sijalla ajaneen Bottaksen ohi uudemmilla renkaillaan. Perez oli käynyt varikolla kuusi kierrosta myöhemmin kuin Bottas.

Jo seuraavalla kierroksella Bottaksella oli taas painavaa asiaa tallilleen.

– Renkaani ovat ihan v***n lopussa!

– Ok, ymmärrämme, hän sai talliltaan vastaukseksi.

Vilander tulkitsi Mercedeksen kisainsinöörin äänensävyn käskyksi rauhoittua.

– Valtteri käy aika kuumana nyt. Ei se auta tuota tilannetta yhtään. Kisainsinöörin äänensävy oli sellainen, että rauhoitu, Vilander sanoi viitaten kenties myös Bottaksen mahdollisuuksiin saada jatkosopimus Mercedekselle.

Samaan aikaan Mercedes näytti valmistautuvan ottamaan Bottaksen varikolle. Yleinen arvio oli, että talli halusi ajattaa Bottakselle vielä kilpailun nopeimman kierroksen uusilla renkailla, jotta tämä saisi yhden lisäpisteen.

Lopulta kävi niin, että Perez tuli Bottaksesta ohi kierroksella 49, eikä Bottas tullutkaan toista kertaa varikolle. Kaiken kukkuraksi ylimääräinen piste jäi Hamiltonin pahimmalle kilpakumppanille, eli kilpailun voittaneelle Verstappenille. Bottas sijoittui lopulta neljänneksi.

Kansainvälisessä lähetyksessä entinen F1-kuski Martin Brundle ymmärsi Bottaksen reaktioita.

– No, tuo on ihan reilu kommentti. Hänhän sanoi tuosta jo varhain kilpailun aikana. Hän sanoi, ettei pääse näillä renkailla loppuun. Red Bull reagoi aikaisin, Mercedes ei vastannut, Brundle huomautti.

Toinen entinen F1-kuski Jolyon Palmer puolestaan ei silitellyt Bottaksen päätä BBC Radio 5 Liven lähetyksessä. Palmerin mielestä Bottas teki itse virheen tilanteessa, jossa Verstappen ohitti hänet.

– Bottas yritti tehdä tilanteen vaikeaksi Verstappenille, mutta niin tekemällä hän itse asiassa tekikin ohituksen helpoksi. Hän yritti ajaa kilpaa ja puolustautua, mutta hän löysikin itsensä ratalinjan väärältä puolelta ja antoi Verstappenille loistavan mahdollisuuden ohitukseen, Palmer kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?