Max Verstappen dramaattisen F1-kisan voittoon! Valtteri Bottas raivostui tallilleen – iso pettymys lopussa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Max Verstappen dramaattisen F1-kisan voittoon! Valtteri Bottas raivostui tallilleen – iso pettymys lopussa

Ranskan GP:ssä nähtiin jännittävä voittokamppailu. Max Verstappen teki voiton ratkaisseen ohituksen viimeistä edellisellä kierroksella. Red Bull löi nopeammalta vaikuttaneen Mercedeksen paremmilla taktiikoillaan.

Max Verstappen juhli voittoa Paul Ricardin radalla.

20.6. 17:31

– Miksi v***ssa minua ei kuunneltu, kun sanoin, että tästä tulee kahden stopin kisa?

Näin räyhäsi Valtteri Bottas muutama kierros ennen maalia tiimiradiossa, kun kahdesti pysähtynyt Red Bullin Max Verstappen lensi ohi suomalaisesta.

Myös Red Bullin toinen kuski Sergio Perez tuli ohi Bottaksesta kisan loppuhetkillä, neljä kierrosta ennen maalia. Perez pysähtyi vain kerran mutta paljon myöhemmin kuin Mercedekset.

Lewis Hamilton nousi kisan alussa kärkeen, mutta menetti kärkipaikan Max Verstappenille varikkopysähdyksillä.

Kun Verstappen pysähtyi uudelleen, Hamilton pääsi taas kärkipaikalle. Alkoi hollantilaisen raivoisa takaa-ajo huomattavasti tuoreemmilla kumeilla.

Verstappen nousi kärkeen viimeistä edellisellä kierroksella. Hän ajoi myös kisan nopeimman kierroksen ja kasvatti MM-johtonsa 12 pisteeseen.

Mercedes vaikutti vahvemmalta kisa-autolta, mutta taktisesti onnistunut Red Bull otti myös valmistajien sarjaan selvästi isomman pistepotin ja kasvatti johtonsa jo 37 pisteeseen.

Kimi Räikkösen päivä oli hankala. Jäämies jäi sijalle 17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?