Toto Wolff veti sanojaan takaisin Valtteri Bottaksen tilanteesta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Toto Wolff hätkäytti kommenteillaan Valtteri Bottaksen sopimus­neuvotteluista – vetää nyt sanojaan takaisin: ”Pelkkää vedätystä”

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff peruu puheitaan.

Toto Wolff vitsaili Valtteri Bottaksen sopimusasioilla.

20.6. 10:55

Mercedeksen F1-tallin päällikkö Toto Wolff hätkäytti lajiväkeä hiljattain, kun hän kommentoi ensi kauden kuljettajatilannetta.

Wolff sanoi Kansainvälisen autoliiton FIA:n haastattelussa, että Mercedes tekee päätöksen kakkoskuljettajastaan vasta joskus tulevan talven aikana.

Se tarkoittaisi käytännössä sitä, että Wolff roikuttaisi Valtteri Bottasta löysässä hirressä talveen saakka.

Ranskan Grand Prix’n alla Wolff kuitenkin veti sanojaan takaisin. Hän väitti vain vitsaillessaan sopimusasioista puhuessaan.

Wolff on kyllästynyt vastaamaan samaan kysymykseen jatkuvasti ja toivoi voittavansa kommenteillaan aikaa.

– Se oli pelkkää vedätystä, Wolff myönsi Motorsportin mukaan.

Wolff aikoo kuitenkin pohtia vielä tovin kuljettajaratkaisuaan. Häneltä kysyttiin, miksi hän tarvitsee tuumaustuntia, kun hän tuntee hyvin sekä Bottaksen että suomalaisen korvaajaehdokkaan George Russellin kyvyt. Näin Wolff vastasi:

– Kummallakin kuskilla on yhä mahdollisuus ajaa loistava F1-ura. Haluan vielä nähdä, mihin Valtteri yltää tänä vuonna. Lisäksi haluan yhä jatkaa Georgen tarkkailua: miten hän ajaa Williamsilla ja miten hän selviää tästä tilanteesta, Wolff vastasi.

Lue lisää: Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas vaihtoivat autoja – britti teki tärkeän päätöksen 10 minuuttia ennen aika-ajoja

Wolff kertoi keskustelleensa Bottaksen tilanteesta tämän kanssa viime viikolla. Tallipomo teki alaiselleen tuolloin selväksi, että kaikki riippuu siitä, millaista tulosta Bottas pystyy Mercedeksen ratissa tekemään. Se oli Bottaksellle hyvä uutinen.

– Hän on oman kohtalonsa herra. Vain sillä on väliä, kuinka nopeasti hän pystyy autoaan ajamaan, Wolff kuvaili.

Bottas, 31, ajaa nyt viidettä kauttaan Mercedeksellä. Hän on kauden kuudessa kisassa ajanut kolmesti palkintokorokkeelle. Bottas oli kolmas Bahrainissa, Portugalissa ja Espanjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?