Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas vaihtoivat autoja – britti teki tärkeän päätöksen 10 minuuttia ennen aika-ajoja - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas vaihtoivat autoja – britti teki tärkeän päätöksen 10 minuuttia ennen aika-ajoja

Lewis Hamilton oli toinen ja Valtteri Bottas kolmas Ranskan F1-kisan aika-ajoissa.

Lewis Hamilton kuvattuna Ranskassa.

19.6. 18:14

Lewis Hamiltonin viikonloppu Paul Ricardin radalla alkoi tahmeasti, mutta aika-ajoissa britti onnistui kampeamaan itsensä toiseen lähtöruutuun.

Eroa paalulle ajaneeseen Max Verstappeniin tuli kuitenkin 0,258 sekuntia.

Hamilton ja Valtteri Bottas, jonka kisa kaksi viikonloppua sitten Bakussa oli todella synkkä, vaihtoivat päittäin autojensa runkoja täksi viikonlopuksi.

– Tämä on ollut tosi vaikea viikonloppu. Olen kamppaillut auton balanssin kanssa. Auto ei ole ollut mukava, ja olen yrittänyt tehdä säätömuutoksia edes takaisin, Hamilton kertoi aika-ajojen lehdistötilaisuuden juonnetussa osuudessa, joka välitettiin C Moren tv-lähetykseen.

– Kymmenen minuuttia ennen aika-ajoja tein taas muutoksia ja päätin, että menemme niillä. Sessiosta tulikin puhdas ja virheetön. Ajoin hyviä kierroksia, ja viimeinen oli paras mihin pystyin.

Hamilton sanoi jo Paul di Restan ratahaastattelussa olevansa tyytyväinen saatuaan kumotuksi ”myytin” – eli sen, että toinen runko olisi toista huonompi. Hamilton löi Bottaksen myös suomalaiskuskin Bakussa käyttämällä rungolla.

Lue lisää: F1-lähetyksiin tulee uusi ominaisuus – tästä on kyse uudessa tv-grafiikassa

Bottas on pitkin viikonloppua ollut hyvässä vauhdissa. Hän jäi paalusta 0,386 sekunnin päähän.

– Viikonloppu alkoi ihan hyvin. Autoa on alusta asti lähinnä tuunattu, mitään valtavia muutoksia ei ole tarvinnut tehdä. Hienosäätöä lähinnä, Bottas kertoi.

Hän oli autoonsa ihan tyytyväinen.

– Kolmossija on pettymys, sillä ajattelin, että voimme taistella kärkisijasta. Red Bull ja Max ovat kuitenkin vahvempia aika-ajoissa tällä hetkellä. Olen varma, että kisassa voimme silti taistella voitosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?