Valtteri Bottas ajaa tallipaikastaan – Toto Wolffilta tyhjentävä kommentti - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Miten Valtteri Bottas voi saada jatkosopimuksen Mercedekselle? Toto Wolff täräytti tyhjentävän vastauksen

Toto Wolff kommentoi Valtteri Bottaksen jatkomahdollisuuksia.

Valtteri Bottas Ranskan GP:n lehdistötilaisuudessa 17. kesäkuuta.

19.6. 10:48

F1-talli Mercedeksen Valtteri Bottaksen alkukausi on ollut kivikkoinen. Kuuden osakilpailun jälkeen Bottas, 31, on kuljettajien pistetaulukossa vasta kuudentena.

Huhut Bottaksen heivaamisesta mestaritallista ovat taas voimistuneet. Kovimpien väitteiden mukaan Mercedes ja jumbotalleihin lukeutuva Williams tekisivät kuskien vaihdon jo kesken kauden, viimeistään kauden jälkeen.

Bottas siirtyisi Williamsille, ja Williamsin tulevaisuuden brittitähti George Russell Mercedekselle.

Lue lisää: Valtteri Bottasta viedään F1:n jumbotalliin – Williamsin tallipomolta arvoituksellinen vastaus

– Samat kysymykset, samaa spekulaatiota, se kuuluu lajiin. On hieman liian aikaista vastata, kuittasi Bottas ennen tänä viikonloppuna ajettavaa Ranskan GP:tä.

Lue lisää: Valtteri Bottas lataa kovaa tekstiä F1-uransa jatkosta

Todellisuudessa Bottas saa jännittää tallipaikkansa ja jatkosopimuksensa puolesta pitkään, jopa ensi talveen. Näin sanoi Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff Ranskan GP:n alla Motorsportin mukaan.

Mercedes pyrkii tekemään uuden jatkosopimuksen seitsemänkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin kanssa kesätauon aikana, eli elokuussa, Motorsport uumoilee.

Toisen tallipaikan täyttämiselle ei kiire ole. Wolffilta kysyttiin, milloin Hamiltonin tallikaverista sitten saadaan uutisia.

– Joskus talvella. Mutta en tiedä, onko se joulu-, tammi- vai helmikuussa.

Wolffin mukaan pallo on Bottaksella: pystyykö hän vakuuttamaan olevansa tallipaikan arvoinen? Itävaltalaiselta kysyttiin, mitä Bottaksen pitää tehdä jatkosopimuksen saadakseen.

– Ajaa autoa kovaa lauantaisin ja sunnuntaisin. Jos hän tekee sen, hän laittaa itsensä hyviin asemiin seuraavaa vuotta ajatellen.

Toto Wolff sanoi, että Bottaksen jatkopahvia saatetaan joutua odottelemaan pitkään.

Wolff myös vakuutti, että Mercedes valitsee kuskinsa suorituskyvyn perusteella. Eli talli ei lähde muokkaamaan kokoonpanoaan vain vaihtelun vuoksi.

Ranskan GP:n kolmannet harjoitukset ajetaan lauantaina kello 13 ja aika-ajot kello 16. Osakilpailu starttaa sunnuntaina kello 16.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?