Valtteri Bottas joutuu valitsemaan harvoista vaihtoehdoista, jos Mersulta tulee lähtö - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-kuskin väkevä alkukausi toi ison luottamuksen osoituksen – mihin menee Valtteri Bottas, jos Mersulta tulee lähtö?

Alpine luottaa Esteban Oconiin, joka sai pitkän sopimuksen.

Esteban Ocon Paul Ricardin radalla torstaina.

20.6. 12:01

Ranskalaistalli Alpine ilmoitti keskiviikkona, että Esteban Ocon, 24, on tehnyt peräti kolmevuotisen jatkosopimuksen.

Ocon, joka oli sivussa kilparadoilta 2019, ei vakuuttanut viime kaudella. Hän jäi tallitoverinsa Daniel Ricciardon varjoon.

Mutta nyt Oconin alkukausi on ollut loistelias: varikolle kahden välivuoden jälkeen palannut Fernando Alonso on jäänyt ranskalaisen varjoon.

Samalla Ocon ei ole ainoastaan pelastanut uraansa vaan pelasi itselleen vahvat tulevaisuudennäkymät.

Toinen peräkkäinen vaisu kausi olisi pahimmillaan voinut syöstä hänet pois kuninkuusluokasta. Jo pitkään ehdittiin spekuloida, voisiko AlphaTaurilla kovia tuloksia pöytään ajanut Pierre Gasly, toinen kotikisassaan ajava ranskalainen, olla matkalla Alpinelle eli ex-Renault’lle.

Nyt näyttää siltä, ettei Gaslylla ole ensi kaudeksi juuri muita realistisia vaihtoehtoja kuin jatko nykyisessä tallissaan. Tallipaikat muualla on pitkälti täytetty, ja nosto takaisin energiajuomajätin ykköstiimiin Red Bullille on epätodennäköinen.

Ocon, Gaslyn pitkäaikainen kilpakumppani kartingista asti, on tehnyt pitkän matkan nykyiseen asemaansa.

Hän asui nuorena asuntovaunussa, kun perhe myi asuntonsa, jotta varat riittivät kartingiin.

Sittemmin Ocon on ollut ensin Lotuksen junioriohjelmassa ja sitten Mercedeksellä, johon hänellä säilyy yhä jonkinlainen yhteys - pitkästä diilistä huolimatta.

– Olen täysin Alpinen kuski seuraavien kolmen vuoden ajan. Mercedekseen säilyy yhä yhteys, mutta työni on olla täysin Alpinella, Ocon selvitti Autosportille.

– Minkäänlaista yhteyttä Mercedeksen GP-talliin ei pidetä.

Juuri Mercedeksen ensi kauden kuskikaksikko on viime viikkoina ollut kuumien spekulaatioiden kohteena.

Oconin tapaan Mercedeksen junioriohjelmasta F1-sarjaan päässyt George Russell on ollut vahvasti tyrkyllä tallin ensi kauden kuskiksi. Se saattaa tarkoittaa Valtteri Bottakselle uuden työpaikan etsintää.

Uuden paikan löytäminen ei ole helppoa. Ovet ovat jo kiinni ainakin Red Bullilla, Alpinella, Ferrarilla, Aston Martinilla ja McLarenilla eli kaikissa kärkipään talleissa.

Aina yhtä ”luotettavissa” varikkohuhuissa Bottaksen on spekuloitu palaavan Williamsille. Tällä hetkellä se näyttääkin luontaisimmalta vaihtoehdolta, jos suomalainen ei jatka Mersulla mutta jatkaa F1-sarjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?