Lewis Hamilton ja Max Verstappen asuvat vain kilometrien päässä toisistaan – näin he kertovat vapaa-ajastaan - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamilton ja Max Verstappen asuvat vain kilometrien päässä toisistaan – näin he kertovat vapaa-ajastaan

Hamilton ja Verstappen puhuivat väleistään Ranskan GP:n lehdistötilaisuudessa.

Lewis Hamilton (vas.) ja Max Verstappen käyvät kovaa kamppailua maailmanmestaruudesta.

18.6. 12:36

Formula 1 -sarjan MM-taisto on tällä kaudella tiukempi kuin vuosiin. Max Verstappen johtaa kuuden osakilpailun jälkeen hallitsevaa mestaria Lewis Hamiltonia vaivaisella neljällä pisteellä.

Kärkikaksikolta kysyttiin torstaina Ranskan GP:n lehdistötilaisuudessa heidän keskinäisistä väleistään, joiden on arvioitu olevan kylmät kiivaan MM-taistelun vuoksi.

Torstaina selvisi, etteivät hurjapäät ole ainakaan läheisiä ystävyksiä. He asuvat vain kilometrien päässä toisistaan Monacossa, mutta yhteisiä aamukahvihetkiä kaupungin sykkeessä heillä on vain harvoin – jos koskaan.

– Asumme kaupungin vastakkaisilla laidoilla, joten emme näe toisiamme juurikaan. Viestittelemme kyllä välillä kisojen jälkeen, mutta meillä ei ole aikaa viettää vapaa-aikaa keskenämme, Hamilton muotoili Planet F1 -sivuston mukaan.

Verstappen meni selityksissään astetta pidemmälle. Hän perusteli vähäistä yhteydenpitoa Monacon yhdyskuntasuunnittelulla.

– Meidän on vaikeaa vilkuttaa toinen toisillemme, koska Monaco on kuin iso kivi. Olemme matkoilla niin paljon, että kotona sitä haluaa viettää aikaa perheen ja kavereiden kanssa, Hamiltonin vieressä istunut hollantilainen muistutti.

Verstappen ja Hamilton eivät ole suinkaan ainoat Rivieran veroparatiisissa asuvat formulamiljonäärit. Muun muassa Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo ja paljasjalkainen paikkakuntalainen Charles Leclerc majailevat vakituisesti Monacossa.

Hamiltonin mukaan kuskit eivät ole päässeet viettämään tällä kaudella aikaa kisaviikonloppujen ulkopuolella vallitsevan maailmantilanteen ja tarkkojen koronasäädösten takia.

36-vuotiaalla mestarilla on kuitenkin suuret suunnitelmat.

– Olen varma, että kun tilanne jossain vaiheessa normalisoituu, tapaamme porukalla. Teemme jotain hauskaa. Mielestäni on todella tärkeää, että kokoonnumme, panemme kilpailuasetelmat syrjään ja vietämme hauskan illan, hän suunnitteli.

Ranskan osakilpailun ensimmäiset harjoitukset alkoivat perjantaina kello 12.30. Aika-ajot starttaavat lauantaina kello 16 ja kisa sunnuntaina samaan aikaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?