Max Verstappenin kyyninen ennustus toteutui – Pirelli löysi selityksen F1-katastrofille

Sekä Max Verstappen että Lance Stroll keskeyttivät Bakun F1-osakilpailun renkaan puhkeamisen takia.

Max Verstappen potki raivoissaan räjähtänyttä rengastaan.

7.6.2021 21:46

F1-sarjan rengastoimittaja Pirelli joutui vastaamaan ikäviin kysymyksiin Bakussa viikonloppuna ajetun osakilpailun jälkeen.

Kilpailua johtaneen Red Bullin Max Verstappenin ja Aston Martinin Lance Strollin kisat päättyivät hurjiin ulosajoihin, kun molempien autojen vasen takarengas räjähti kovassa vauhdissa.

Katkeran pettymyksen kokenut Verstappen purki pettymystään Pirellin suuntaan kilpailun jälkeen. MM-sarjaa johtava hollantilainen vihjaili, että selitys vaaratilanteille olisi Pirellillä jo valmiina takataskussa.

– Toki (siitä keskustellaan), mutta tiedämme sen keskustelun lopputuloksen jo nyt, ja se on vähän hankala hyväksyä, Verstappen totesi Hollanin tv:ssä Motorsportin mukaan.

– Se liittyy romuun, niin se menee. Varmasti asioista puhutaan, eikä Pirelli ole iloinen siitä, mitä tänään tapahtui, mutta se ei muuta minun tulostani.

Muutamaa tuntia myöhemmin Verstappenin ennustus kävi toteen, kun Pirellin F1-pomo Mario Isola ilmoitti Motorsportille alustavien tutkimusten viittaavan siihen, että Verstappenin ja Strollin renkaiden puhkeamiset johtuivat radalla olleesta romusta.

– Kyseessä oli äkillinen puhkeaminen sekä Lancella että Maxilla, ilman minkäänlaista varoitusta. Vasen takarengas ei ole tällä radalla yhtä kovan rasituksen kohteena kuin oikea takarengas, ja eniten rasittuu oikea eturengas. Kyse ei siis ole kulumisesta, Isola selitti.

Toinen romuselitykseen viittaava seikka löytyi Isolan mukaan Lewis Hamiltonin kisan aikana käyttämästä rengassetistä: Hamiltonin vasemmasta takarenkaasta löytyi merkittävän kokoinen viilto.

– Tämä oli punaisen lipun jälkeen, eli samassa stintissä, jonka aikana Max ajoi ulos. Onneksi Lewisin viilto ei yltänyt syvälle, joten hän ei menettänyt rengaspainetta, Isola kuvaili.

Verstappenin klaanissa odotettuun selitykseen suhtauduttiin skeptisesti. Maxin isä, entinen F1-kuski Jos Verstappen vastasi Motorsportin jakamaan uutiseen ytimekkäästi:

– Niin he aina sanovat.

Bakun tapahtumat eivät olleet ensimmäinen kerta viime aikoina, kun Pirellin renkaat nousivat ikävällä tavalla parrasvaloihin.

Viime vuonna Verstappen kärsi Imolassa samanlaisen yllättävän renkaan puhkeamisen, jonka syyksi tarjottiin silloinkin radalla ollutta romua. Silverstonen kisa kesällä 2020 taas päättyi täyteen kaaokseen, kun usean kuljettajan renkaat kuluivat puhki kisan loppukierroksilla.

Pirelli on ollut F1-sarjan ainoa rengasvalmistaja vuodesta 2011 lähtien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?