Nikita Mazepin aiheutti taas vaaratilanteen – Mick Schumacher menetti malttinsa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Nikita Mazepin aiheutti taas pelottavan vaaratilanteen – tallikaveri Mick Schumacher kirosi raivon vallassa: ”Mitä...”

Haasin kuljettajakaksikko kävi kiivaan kamppailun Azerbaidzhanin GP:n loppumetreillä.

Mick Schumacher kurvaili Bakun katuradalla sunnuntaina.

7.6. 10:02

Azerbaidzhanin GP:n viimeiset kierrokset olivat täynnä draamaa. Max Verstappen suistui seinään loppuhetkillä takarenkaan hajottua ja uusintalähdössä Lewis Hamilton ajoi ulos radalta, joten voittoon pääsi kaasuttelemaan Red Bullin kakkosmies Sergio Perez.

Romua meinasi syntyä vielä lisää maalisuoralla, kun Haas-tallin tulokaskaksikko Nikita Mazepin ja Mick Schumacher kamppailivat kiivaasti 13:nnesta sijasta. Huomattavasti kovemmalla vauhdilla imusta pyyhältänyt saksalainen oli juuri ohittamassa Mazepinia, kun tämä teki yhtäkkiä terävän kiilausliikkeen suoraan tallitoverinsa ajolinjalle.

Schumacher vältti osuman viime hetken väistöliikkeellään ja ylitti ruutulipun ennen venäläistä. 22-vuotias saksalaiskuski viittoi käsiään turhautuneena heti ohituksen jälkeen, mutta tunteet pääsivät kunnolla valloilleen vasta maaliviivan jälkeen.

– Mitä vittua tuo oikein oli? Oikeasti, yrittikö hän tappaa meidät? Schumacher räyhäsi tiimiradiossa.

Schumacher totesi kisan jälkeisessä haastattelussa, aiempaa ulostuloaan tyynempänä, ettei tilanne ”ollut kovin mukava autosta käsin”.

Röyhkeillä, uhkarohkeillakin otteillaan alkukaudesta kohahduttanut Mazepin, 22, tyytyi harmittelemaan autonsa kadonneita tehoja ja kiperää tappiota.

– Pääasia on, että olen hieman tolaltani hävitessäni sijoituksen tallikaverilleni pääsuoralla, venäläinen sanoi Motorsport-sivuston mukaan.

Välikohtaukseen otti kantaa myös Haasin tallipäällikkö Günther Steiner. Hänen ruutunsa kahden tulokaskuskin esimiehenä on ollut alkukauden perusteella sekoitus lastentarhanopettajan ja formulapomon rooleja.

Kohuja ja eriskummallisia tapahtumia on riittänyt.

– Maalisuoralla sattui välikohtaus, jonka olemme selvittäneet ja puhdistaneet jo ilmaa. Siinä tapahtui väärinkäsitys, mutta olemme kunnossa ja siirtyneet eteenpäin, Steiner kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?