Lewis Hamilton kertoi syyn karmealle virheelleen – kohtalokas osuma säätimeen ratissa

Lewis Hamiltonin moka johtui vääristä asetuksista.

Lewis Hamiltonin kisa Bakussa päättyi valtavaan pettymykseen.

6.6.2021 18:58

– Tämä on maraton, ei sprintti.

Näin linjasi Lewis Hamilton, kun F1-kuskit valmistautuivat uusintalähtöön punaisen lipun jälkeen. Hän viittasi siihen, että nyt olisi tärkeää ottaa mahdollisimman isot pisteet MM-sarjaan ilman liiallisia riskejä, kun Max Verstappenkin oli ulkona kisasta.

Kävi kuitenkin niin, että juuri Hamilton ajoi uusintalähdön pitkäksi. 2. ruudusta kahden viimeisen kierroksen mittaiseen sprinttiin startannut britti putosi 16:nneksi ja pois pisteiltä.

Hamiltonin lähtö oli todella hyvä ja hän nousi pikatahtia Sergio Perezin edelle, mutta täysin pitkäksi ammuttu mutka pilasi hänen päivänsä.

– Kun Perez liikkui kohti minua, osuin (ratissa olevaan) säätimeen, joka käytännössä pani jarrut pois päältä. Auto meni vain suoraan. Minulla ei ollut hajuakaan, että olisin osunut siihen, Hamilton sanoi Sky Sportsille.

–Tämä on tosi vaikea niellä, mutta ennen kaikkea olen pahoillani kaikille miehille ja naisille tiimissämme. Teimme niin kovasti töitä näiden pisteiden eteen.

Jo tv-lähetyksessä kuultiin Hamiltonin ja kisainsinööri Pete Bonningtonin välistä keskustelua kisan jälkeen.

Siinä Hamilton kysyi, oliko hänellä ”magic”-asetus päällä. Jarrubalanssiin vaikuttavaa säätöä käytetään turva-auton takana ja lämmittelykierroksella jarrujen lämmittämiseksi.

Tallipomo Toto Wolff ei omassa lehdistötilaisuudessaan ollut vielä tietoinen Hamiltonin virheen syistä.

– Magicilla voi muuttaa jarrubalanssia, mutta en tiedä, paljonko sitä oli muutettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?