Charles Leclerc paalupaikalle! Valtteri Bottakselle karmea pettymys, Bakussa dramaattinen aika-ajo

Charles Leclerc otti toisen peräkkäisen paalupaikan aika-ajoista, jotka keskeytyivät taas punaiseen lippuun ennen kuin Q3:n aika oli ehtinyt täyteen.

Lewis Hamilton hamuaa paalutaistoon Bakun aika-ajoissa lauantaina.

5.6.2021 14:51 | Päivitetty 5.6.2021 16:40

Ferrarin Charles Leclerc ajoi paalupaikalle Azerbaidzhanin F1-osakilpailun aika-ajoissa, jotka olivat dramaattiset ja kärjen osalta todella tasaiset.

Toinen oli Lewis Hamilton (+0,252) ennen Max Verstappenia (+0,345), Pierre Gaslya (+0,347) ja Carlos Sainzia (+0,358).

AlphaTauri on ollut viikonlopun yllättäjä, ja Gasly oli omalla Q3:n kierroksellaan kahden sektorin jälkeen ajamassa pohja-aikaa. Viimeisessä sektorissa hän jäi kuitenkin yli kolme kymmenystä.

Kuljettajien viimeiset yritykset Q3:n lopussa jäivät kesken, kun Yuki Tsunoda ja Sainz ajoivat seinään.

Hamilton sai omalla kierroksellaan hyvän imuavun Valtteri Bottakselta. Mercedeksen viikonloppu, etenkin Bottaksen, on ollut vaikea, ja suomalainen jäi vasta 10. lähtöruutuun.

Kimi Räikkönen oli 14:s.

Aika-ajoissa seinään ajoivat myös Lance Stroll, Antonio Giovinazzi ja Daniel Ricciardo. Heistä Stroll ja Giovinazzi mokasivat 15. mutkassa jo 1. osiossa ennen kuin olivat saaneet ajettua yhtään kierrosaikaa.

Leclerc oli nopein myös Monacon aika-ajoissa kaksi viikkoa sitten. Hän ajoi silloin itse Q3:n lopussa seinään aiheuttaen punaiset liput. Auton vauriot estivät häntä lopulta osallistumasta kisaan.

Liveseuranta aukeaa alle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?