Valtteri Bottas sai huutia Jolyon Palmerilta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-asiantuntija latoi pöytään kovaa kritiikkiä Valtteri Bottaksen toiminnasta – ”Muistettava, kuka maksaa laskut”

Jolyon Palmer moitti Valtteri Bottaksen toimintaa Espanjan GP:ssä

Lewis Hamilton pääsi lopulta ohi Valtteri Bottaksesta.

12.5. 23:42

Formula ykkösten viime sunnuntain Espanjan gp:ssä kohua nosti Mercedes-tallin kuljettajien hetken kestänyt ”kriisi”, kun Valtteri Bottas piti Lewis Hamiltonia takanaan päästämättä tätä ohi vaikka kisainsinööri kehottikin nopeaan väistämiseen. Lopulta Bottaksen ”hidastelu” ei mitään ratkaissut Hamiltonin voittaessa kisan, mutta vuosina 2016–17 F1:ssä ajanut brittikuski Jolyon Palmer puuttui tapaukseen vielä F1:n sivuilla.

– Hamiltonin etumatka (toiseksi ajaneeseen Red Bullin) Max Verstappeniin oli lopulta tarpeeksi, eikä Hamiltoniakaan tapaus haitannut – mutta kun muistaa, että Verstappenille kerrottiin kaiken saattavan ratketa vasta viimeisellä kierroksella, Bottaksen tottelemattomuus olisi saattanut maksaa Mercedekselle. Ja se kertoo paljon suomalaisen asemasta tallista, nykyisin muun muassa BBC:n F1-kommentaattorina toimina Palmer kirjoitti.

Palmerin mukaan Bottas "on joutunut avustavaan rooliin Mercedeksellä yksinkertaisesti siksi, että hän ei ole ollut tarpeeksi vahva johtavaan rooliin koko kauden ajaksi".

– Ajajan näkökulmasta katsoen, tallitoverin väistäminen voi usein tuntua viimeiseltä naulalta arkkuun kilpailun osalta. Se osoittaa selvästi, että talli panostaa täysin tallikaveriin ja jättää huomiotta omat mahdollisuutesi sillä hetkellä, Palmer selosti.

– Mutta vaikka se tuntuukin turhauttavalta, sinun on ajateltava asioita aina tapaus tapaukselta. Ja perustaltaan muistettava, kuka maksaa laskut.

Sunnuntaisen Espanjan gp:n osalta kaikki päättyi lopulta onnellisesti. Palmer ei malta kuitenkaan olla pohtimatta, mitä jos voitto olisikin lipsahtanut pois Mercedekseltä.

– Mercedes on pitänyt Bottasta nyt neljän vuoden ajan, siksi koska (tallipäällikkö) Toto Wolff arvostaa häntä kakkoskuljettajana – tarpeeksi nopeana auttamaan aina silloin tällöin ja jopa voittamaan, kun Hamiltonilla ei ole paras päivänsä.

– Mutta voi väittää, että Barcelonassa Bottas oli itse asiassa enemmän avuksi Verstappenille kuin Hamiltonille. Hamiltonin voitto päästi tallin pälkähästä, mutta jos olisikin tullut niukka tappio, tapahtuneesta olisi seurannut isosti jälkipyykkiä (tallissa).

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?