Itä-Häme: Valtteri Bottaksen ajokortti vanhentui – näin entinen opettaja selvitti tilanteen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Itä-Häme: Valtteri Bottaksen ajokortti vanhentui – näin entinen opettaja selvitti tilanteen

Itä-Häme kertoo, että Olli Mykrä hoiti Valtteri Bottaksen ajokorttiasiat kuntoon.

Valtteri Bottas nuorena Williamsin testikuljettajana vuonna 2010.

10.5. 13:09

Valtteri Bottas joutui ajokorttiongelmiin F1-uransa alkuvaiheilla, mutta selvisi entisen opettajansa Olli Mykrän avulla, kertoo Itä-Häme.

Heinolan Auto-Opiston pitkäaikainen liikenneopettaja Mykrä toimi yrittäjänuransa alussa myös autoalan opettajana koulutuskeskus Salpauksessa.

Bottas puolestaan aloitti ajoneuvoasentajan opintonsa Salpauksessa Heinolan kampuksella syksyllä 2005, ja hän valmistui autonasentajaksi vuonna 2008, Salpaus kertoo nettisivuillaan.

Itä-Hämeen mukaan Bottas, nyt 31, oli formulauransa alkuvaiheilla valmistautumassa Williamsin testeihin, kun hän havaitsi, että hänen ajokorttinsa on vanhentunut.

Kun Bottas kääntyi entisen opettajansa puoleen, havaittiin ongelmana olevan, ettei Bottaksella ole vakituista osoitetta Suomessa. Niinpä Bottas teki virallisen muuttoilmoituksen Mykrän kotiin ja antoi Mykrälle valtakirjan hoitaa byrokratiset asiat ajokortin uudistamiseksi.

– Valtterin postia tuli meille muutaman kuukauden ajan. Postinkantaja saattoi ihmetellä, että täälläkö hän asuu, Mykrä muistelee Itä-Hämeen jutussa.

Bottas toimi Williamsin testikuljettana vuosina 2010–2012. Kauden 2013 avauskilpailussa Australiassa Bottas debytoi F1-sarjassa.

Kauden 2016 jälkeen Bottas siirtyi Williamsilta Mercedekselle, jota edustaa edelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?