Toto Wolff avautui Nikita Mazepinista – harvinainen radioviesti julki - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Historiallinen radioviesti julki: näin Valtteri Bottaksen pomo avautui Nikita Mazepinista

Toto Wolff halusi kisajohdolta apua Nikita Mazepinin kanssa.

Toto Wolff (oik.) oli huolissaan Nikita Mazepinin ajelusta.

10.5. 10:26

Ei ole helppoa olla Nikita Mazepin. Miljardööri-isänsä vuoksi 22-vuotias venäläiskuljettaja kurvailee sarjassa maksukuskin leima otsassaan.

Mikä vielä pahempaa, Mazepinin omat otteet radalla ovat luoneet sellaisen mielikuvan – kenties jopa ansaitusti – että hän ajaa väärässä sarjassa. Hän ei ole vielä selvinnyt yhdestäkään F1-kisaviikonlopusta ilman mokia, jotka olisivat suututtaneet kanssakilpailijat tai aiheuttaneet vaaratilanteita.

Sunnuntaina Espanjan GP:ssä saatiin jälleen uusi näyte siitä, että muu F1-väki ei juuri pane venäläiselle painoarvoa muuna kuin hidasteena, ja mahdollisesti haitallisena sellaisena.

Ensimmäistä kertaa F1:n tv-lähetysten historiassa välitettiin viesti tallilta kilpailun johdolle. Kunnian sai Mercedeksen pomo Toto Wolff, joka lähetti tiukkasanaisen viestin kisajohtaja Michael Masille.

– Michael, siniset liput. Michael, tämä tyyppi aiheuttaa meille sijoituksen menetyksen, Wolff parahti kisan 26. kierroksella.

Wolff taisteli Lewis Hamiltonin puolesta, jonka eteen oli tullut kukapa muukaan kuin Mazepin-parka.

Uusi innovaatio radioviestien välittämisestä oli kaikkien tallien tiedossa ennen kisaa eikä tullut Wolffille yllätyksenä. Masi kertoi kilpailun jälkeen Racefansin mukaan, että Wolff harvoin komentelee kisajohtoa radion välityksellä.

– Ollakseni reilu, kuulen Totosta aika harvoin kisan aikana, Masi sanoi.

Masin mukaan päätös ottaa kuskien tiimiradion lisäksi toinenkin radioyhteys mukaan tv-lähetyksiin oli F1-komission päätös ja se tehtiin viime vuonna. Sarjan päättäjät haluavat viedä katsojat vielä enemmän kisojen sisään, ja talleja informoitiin uudistuksen käyttöönotosta ennen Espanjan GP:tä.

Mazepin päästi Hamiltonin äkkipäätä ohitseen ja britti ajoi lopulta neuvokkaan taktisen suorituksen jälkeen kisan voittoon ennen Max Verstappenia.

Haas-kuski Mazepin löytyi puolestaan omalta paikaltaan maaliin tulleista viimeisenä. Hän jäi toiseksi viimeisenä maaliin tulleesta tallikaveristaan Mick Schumacheristakin jälleen lähes 50 sekuntia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?