Valtteri Bottaksen väitettiin hidastaneen Lewis Hamiltonia tahallaan – suomalainen otti tiukan kannan - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottaksen väitettiin hidastaneen Lewis Hamiltonia tahallaan – suomalainen otti tiukan kannan

Valtteri Bottas yllätti hidastelemalla Lewis Hamiltonin voittomarssia.

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas kävivät läpi kisan tapahtumia.

9.5. 20:48

Melko harmaa Espanjan GP sai hetkeksi hieman lisäväriä kilpailun loppupuolella. Mercedes antoi Valtteri Bottakselle käskyn päästää Lewis Hamilton ohitseen, koska selvästi nopeammin tuoreilla renkailla ajanut Hamilton kisasi tiiviimmin voitosta Max Verstappenin kanssa.

Bottas ei kuitenkaan avannut kuningastietä välittömästi, vaan teki ohittamisen britille hankalaksi. Hamilton puristi kuitenkin ammattimiehen ohituksella Bottaksen edelle ja paineli tiehensä.

Kisan aikana spekuloitiin, miksi Bottas aiheutti harmia selvästi nopeammalle tallikaverilleen. Sky Sportsin asiantuntija Martin Brundle jopa spekuloi kesken kisalähetyksen, että suomalainen ”on selvästi nyt valinnut erilaisen toimintatavan” Mercedeksellä, ja että ratkaisulla voisi olla kauaskantoisempiakin seurauksia.

Bottas myönsi kisan jälkeen, että olisi voinut hoitaa asian paremminkin.

– Olisin todellakin voinut päästää hänet ohi aiemmin, mutta ajoin omaa kisaani myös. Se on aina tietynlaista laskelmointia, Bottas sanoi kansainväliselle medialle kisan jälkeen.

– Minulle sanottiin, että en saisi pidätellä häntä liikaa. Mutta kuten sanoin, ajoin myös omaa kisaani. En minä ole täällä päästääkseni muita ohi. Olen täällä kilpaillakseni. Niin se menee.

Tallipäällikkö Toto Wolff ei ottanut asiasta kierroksia.

– Kilpakuskit ovat kilpakuskeja. Koska Lewis oli täysin eri taktiikalla, olisimme ehkä toivoneet, että hän olisi päässyt vähän nopeammin ohi. Saimme kuitenkin haluamamme tuloksen. Voin samaistua Valtteriin: hänellä oli vaikea päivä ja tilanne oli varmasti ärsyttävä, Wolff sanoi kisan jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?