Valtteri Bottaksen F1-kisassa tuttu kaava – tallipomo Toto Wolff kommentoi suomalaisen tilannetta: ”Se on tyrmäysisku” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottaksen F1-kisassa tuttu kaava – tallipomo Toto Wolff kommentoi suomalaisen tilannetta: ”Se on tyrmäysisku”

Valtteri Bottas ajoi taas kolmanneksi. Hän ei yltänyt Espanjan GP:n voittotaisteluun.

Valtteri Bottas ajoi kolmanneksi Espanjassa.

9.5. 19:03

Mercedeksen Valtteri Bottas oli sunnuntaina Espanjan GP:n kolmas.

Bottaksen, 31, kauden saldo on nyt kolme kolmatta sijaa ja yksi keskeytys. Voittokamppailut on käyty hänen tallitoverinsa, seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin ja Red Bullin ykköstykin Max Verstappenin välillä.

Ilta-Sanomat kysyi tallipäällikkö Toto Wolffin arviota Bottaksen alkukaudesta ja tämän henkisestä vireystilasta.

– Hän on hyvin vahva. Hän on hyvässä tilassa. Hän tuo tuloksia. Eilen kolme kuskia oli aika-ajoissa kymmenyksen sisällä, ja viime kisassa hän oli paalulla, Wolff sanoi.

– Hänen vauhtinsa on loistavaa. Mutta kun asiat menevät pieleen startissa tai joutuu muiden perään, siinä häviää aikaa. Se on yksinkertaistettuna tyrmäysisku.

Sunnuntaina Bottas menetti lähdössä paikan Ferrarin Charles Leclercille.

– En tiedä, paljonko siinä meni aikaa, mutta varmaan parikymmentä sekuntia.

Bottas oli kisassa hetkellisesti Hamiltonin edellä, kun britti oli tehnyt toisen varikkopysähdyksensä. Se oli taktinen veto, jonka avulla Hamilton pääsi kisan lopulla haastamaan Verstappenin tuoreemmilla renkailla raivoisan takaa-ajon jälkeen.

Bottas ei tehnyt heti suosiolla tietä britille, mikä poltti Hamiltonilta hieman tärkeää aikaa. Wolff ei ottanut asiasta kierroksia.

– Kilpakuskit ovat kilpakuskeja. Koska Lewis oli täysin eri taktiikalla, olisimme ehkä toivoneet, että hän olisi päässyt vähän nopeammin ohi. Saimme kuitenkin haluamamme tuloksen. Voin samaistua Valtteriin: hänellä oli vaikea päivä ja tilanne oli varmasti ärsyttävä.

Toto Wolff johtaa Mercedestä.

– Jos olisimme hävinneet siinä kisan voiton, olisin kriittisempi. Voimme oppia tästä, Wolff sanoi.

Hän huomautti, että asia toimii molempiin suuntiin (eli vastaavassa tilanteessa myös Hamiltonin odotettaisiin päästävän Bottaksen nopeammin ohi)

– Käymme asiasta keskusteluita, Wolff ilmoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?