Kolarikuningas Nikita Mazepin sähläsi taas – valitusvirsi tiimiradiossa kertoo kaiken venäläisen piinasta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kolarikuningas Nikita Mazepin sähläsi taas – valitusvirsi tiimiradiossa kertoo kaiken venäläisen piinasta

Nikita Mazepin ei tunnu saavan Haasiaan aisoihin.

Nikita Mazepin kuvattuna torstaina Barcelonan varikkoalueella.

7.5. 18:41

Formula ykkösten kohutulokas Nikita Mazepin jatkoi perjantaina Espanjan GP:n avausharjoituksissa tutuksi tulleella kaavalla. Sessio oli hädin tuskin ehtinyt alkaa, kun Haasilla ajava venäläinen pyörähti jo hiekan puolelle.

Eikä aikaakaan, kun hän spinnasi toistamiseen. Tällä kertaa Mazepin kömpi takaisin radalle suoraan Charles Leclercin eteen.

– Mazepin ei ikinä muutu, Ferrari-kuski tyytyi tuhahtamaan tiimiradioon.

Ajovirheet eivät olleet Mazepinin kohdalla yllätys. Kömmähdyksiä on sattunut alkukaudella kiusallisen monta, joista valtaosa hänen oman kyvyttömyytensä takia.

Ongelmia ilmeni kaoottisen alun jälkeenkin, vaikka venäläisurho pysyi loppuharjoitusten ajan radan puolella. Mazepinin ja tämän kisainsinöörin välinen tiimiradion keskustelu perjantaina avausharjoituksista kertoo oleellisen siitä, miten jättimäisissä vaikeuksissa tulokas on F1-auton ratissa.

Mazepin valitti aluksi, ettei hänen vaihdelaatikkonsa toimi toivotulla tavalla. Heti sen jälkeen hän osoitti turhautumisensa auton yliohjautuvuuteen.

Insinööri vakuutteli, että ajaminen helpottuu, kunhan 22-vuotias saa renkaansa lämpimiksi. Mazepin oli kuitenkin eri mieltä: hänen mukaansa renkaat olivat jo täysin loppu.

– Renkaat eivät pidä. Hei, tätä on tosi turhauttavaa ajaa, oikeasti. Auto kimpoilee sinne tänne, kun sitä ei odota.

Kiukuttelu jatkui.

– En tiedä, mitä on muuttunut eilisestä. Voin kyllä ajaa näin, mutta se vain on erittäin vaikeaa, hän sadatteli.

Aiemmin viilipyttymäisesti tulokaskuskia ohjeistanut insinöörikin jo hieman turhautui. Hän kehotti Mazepinia palaamaan varikkopilttuuseen, jotta ongelmat saataisiin korjattua.

Mazepin kellotti molemmissa harjoituksissa hitaimman ajan. Hän on ollut järjestään hitain kuljettaja alkukauden aikana ja selvästi myös tallikaveriaan Mick Schumacheria jäljessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?