Käsittämätöntä! Nikita Mazepin tunaroi taas – ”Tosiasia olisi hyvä tunnustaa” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Käsittämätöntä! Nikita Mazepin tunaroi taas – ”Tosiasia olisi hyvä tunnustaa”

F1-kausi jatkuu Espanjassa.

Nikita Mazepin aloitti Espanjan viikonlopun jo valitettavan totuttuun tapaan.

7.5. 12:52

Formula 1 -kausi jatkuu Espanjassa. Perjantaina kello 12.30 Suomen aikaa alkaneiden ensimmäisten harjoitusten nopein oli Mercedeksen Valtteri Bottas ennen Red Bullin Max Verstappenia (ero kärkeen 0,033 sekuntia). Kolmas oli Lewis Hamilton (+0,123) ja neljäs McLarenin Lando Norris (+0,440).

Harjoitukset alkoivat värikkäästi, sillä niitä ehdittiin ajaa vain kolme ja puoli minuuttia, kun Haasin venäläinen tulokaskuski Nikita Mazepin löytyi jo hiekalta.

Mazepin, 22, on törttöillyt läpi alkukauden. Venäläisen F1-uran alkua ovat värittäneet jatkuvat kolaroinnit, pyörähdykset ja herrasmiessääntöjen rikkomiset, jotka ovat saaneet myös kanssakilpailijat raivoihinsa.

– Ei, ei tässä ole mitään järkeä enää, parahti C Morella selostaja Niki Juusela.

– Kaveri ei pysty edes lämmittelykierroksella pitämään autoa jiirissä, niin tässä ollaan tilanteessa, ettei tiedä enää, mitä pitäisi ajatella, Juusela vuodatti.

– Ei meistä kaikista vain tule F1-kuljettajia. Meitä on täällä televisiovastaanottimien ääressä aika monta, joilla ei pysy F1-auto lapasessa. Se tosiasia olisi hyvä tunnustaa ja Mazepininkin pitää katsoa jossain vaiheessa peiliin, että pitäisikö keskittyä johonkin muuhun, vuodatti C Morella puolestaan asiantuntija Ossi Oikarinen.

Ferrarin kuljettaja Charles Leclerc totesi tiimiradioonsa tyhjentävästi: ”Mazepin ei koskaan muutu”.

Yleisesti on ajateltu, että Mazepin ajaa F1-sarjassa miljardööri-isänsä Dmitri Mazepinin Haas-talliin sijoittamien rahojen vuoksi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen sai levätä ensimmäiset harjoitukset, sillä hänen tilallaan ajoi tallin kolmoskuski Robert Kubica.

Puolalainen pyöräytti autonsa vartti ennen harjoitusten loppua, ja harjoitukset olivat keskeytettynä jonkin aikaa, kun Kubican autoa siirrettiin pois hietikolta.

Espanjan GP:n aikataulu

Pe 7.5.

1. harjoitukset kello 12.30

2. harjoitukset kello 16.00

La 8.5.

3. harjoitukset kello 13.00

Aika-ajot kello 16.00

Su 9.5.

Osakilpailu kello 16.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?