Jan Lammers väittää: Lewis Hamilton tekee usein virheitä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Entinen F1-kuski pamauttaa – yllättävä mielipide Lewis Hamiltonista

Lewis Hamilton mokasi ja tippui kauas kärjestä Imolan GP:ssä. Entisen F1-kuljettajan Jan Lammersin mukaan britti tekee virheitä usein.

Lewis Hamilton oli yllättävässä pinteessä Emilia-Romagnan GP:ssä.­

22.4. 23:31

Mercedeksen Lewis Hamilton sortui hänelle kovin epätyypilliseen ajovirheeseen Emilia-Romagnan GP:ssä viime viikonloppuna. Britti luisui sateen liukastamalta radalta ohitettuaan kierroksella George Russellia ja jäi pitkäksi aikaa jumiin rengasvallin viereiselle hiekalle.

Seitsenkertainen maailmanmestari tippui sähläyksensä seurauksena hetkellisesti jopa yhdeksänneksi. Kisa kuitenkin keskeytettiin, ja Hamilton nousi uusintalähdön jälkeisen ohituskimaransa ansiosta lopputuloksissa toiseksi.

– Tämä ei ollut paras päiväni. Tein virheen ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, hän totesi kisan jälkeen BBC:n mukaan.

Entinen F1-kuski Jan Lammers ei ollut samaa mieltä brittimestarin kanssa. RacingNews365-sivustolle Imolan osakilpailua perannut hollantilainen täräytti yllättävän näkemyksen Hamiltonista ja tämän virheherkkyydestä.

– Ai harvinainen virhekö? Hamilton tekee usein virheitä, Lammers, 64 latasi.

41 F1-osakilpailuun osallistunut mutta urallaan ilman MM-pisteitä jäänyt Lammers perusteli kantaansa Mercedeksen ylivoimalla, joka on jatkunut pitkään.

Nyt sarjan voimasuhteet ovat kuitenkin muuttuneet. Red Bull on kuronut Mercedeksen eron lähes umpeen ja McLarenkin on aiempaa kilpailukykyisempi.

– Hamilton ei ole joutunut maksamaan virheistään, sillä hän on ajanut niin pitkään täysin ylivoimaisella autolla ja päässyt sen avulla karkuun muilta. Hän on yleensä hyvä tärkeillä hetkillä, mutta Imola näytti ehdottomasti sen, että kaikki ovat haavoittuvaisia tietyissä olosuhteissa, Lammers totesi.

36-vuotias Hamilton on keskeyttänyt edellisen kerran muuten kuin teknisen vian seurauksena toukokuussa 2016 Espanjan GP:ssä. Hän kolaroi tuolloin tallitoverinsa Nico Rosbergin kanssa.

Britti johtaa MM-sarjaa pisteen turvin ennen Lammersin maanmiestä Max Verstappenia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?