Valtteri Bottas saattoi aiheuttaa Mercedekselle murheita jättikolarillaan - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottaksen kolarilla voi olla kauaskantoiset seuraukset – Mercedeksen pomo älähti: ”Tätä olemme pelänneet”

Valtteri Bottaksen auto meni romuksi Imolan F1-osakilpailussa. Mercedeksen johdon mukaan se saattaa vaikuttaa tallin tämän kauden kehitystyöhön.

Valtteri Bottaksen Mercedes oli karussa kunnossa Imolan ison kolarin jälkeen.­

20.4. 14:38

31-vuotiaan Valtteri Bottaksen F1-kisaviikonlopusta Imolassa muodostui kivulias farssi. Hän jäi aika-ajossa kahdeksanneksi, taisteli kisassa keskikastin talleja vastaan ja lopulta kolaroi näyttävästi Williamsin George Russellin kanssa.

Mercedeksen varikkopilttuussa tuskin siliteltiin Bottaksen päätä sunnuntai-iltana, vaikka onnettomuus ei ollutkaan suoranaisesti suomalaisen vika. Talli menetti rytäkässä arvokkaita MM-pisteitä – mutta kolarista saattaa koitua vielä kauaskantoisempiakin seurauksia.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff totesi Motorsportin verkkosivuilla, että auton tuhoutumisen takia talli voi joutua pahimmassa tapauksessa karsimaan tämän kauden päivityksiään.

– Olemme todella tiukilla sarjan kulukaton kanssa, minkä vuoksi olemme pelänneet jo kauan auton täydellistä tuhoa. Tämä ei ollut aivan täystuho, mutta melkein, ja tällaista emme olisi halunneet, hän kommentoi.

F1-tallit saavat käyttää tällä kaudella vajaat 170 miljoonaa puntaa autonsa kehittämiseen. Korjauksesta syntyvät kulut lasketaan samaan budjettiin.

Mercedeksen pääinsinööri Andrew Shovlin kertoi, ettei tallilla ole vielä täysin tiedossa, miten pahasti Bottaksen auto otti osumaa törmäyksessä. Vaihdelaatikon pitäisi olla hänen mukaansa kunnossa, mutta esimerkiksi menopelin arvokas voimayksikkö saattoi vaurioitua.

– Katsomme tarkoin, mitä kaikkea voimme vielä pelastaa ennen Portimaon GP:tä. Mutta se on joka tapauksessa meille varsin iso huolenaihe, kun tällaisia juttuja sattuu.

Shovlin kiitteli haastattelussa, että Bottas ja toinen Mersun kuski Lewis Hamilton ovat viime vuosina välttäneet taidokkaasti Imolan kaltaiset totaalituhot. Vanhat meriitit eivät kuitenkaan lämmitä, sillä kulukaton vuoksi tämän kauden kolarit käyvät aiempaa kalliimmiksi.

– Jos näitä sattuu jatkossakin, se voi alkaa vaikuttaa kehitysbudjettiin. Meidän siis pitää olla jatkossa vielä aiempaa tarkempia ja huomaavaisempia, Shovil totesi Motorsportille.

Seuraava F1-osakilpailu ajetaan Portugalissa vajaan kahden viikon kuluttua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?