Kimi Räikkönen tiuskaisi jämerän vastauksen kisainsinöörille Imolan kohukolarin jälkeen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Video paljastaa Kimi Räikkösen kiivaan reaktion F1:n kohukolarin jälkeen – tiuskaisi jämerän vastauksen kisainsinöörille

Kimi Räikkönen saapui ensimmäisenä autona George Russellin ja Valtteri Bottaksen kolaripaikalle. Myös hän sai osansa hurjasta romurallista.

Kimi Räikkönen kuvattuna Imolan varikolla sunnuntaina.­

20.4. 13:08

Alfa Romeon Kimi Räikkönen todisti aitiopaikalta Valtteri Bottaksen ja George Russellin kohuttua jättikolaria Imolassa. Hän ajoi toisiinsa osuneen kaksikon perässä ja onnistui väistämään hässäkän vain vaivoin.

F1 jakoi tiistaina Twitter-tilillään suomalaiskonkarin on board -kameralla kuvatun videon törmäyshetkestä. Videoklipissä näkyy kouriintuntuvasti, kuinka raju Russellin ja Bottaksen yhteentörmäys oli – ja miten palasiksi kummankin ajoneuvot tuhoutuivat.

Päivitys on jaettu saatesanoilla: ”Pään kylmänä pitämisen taidetta, asialla Jäämies itse”.

Tulkinnanvaraista on, kuinka viilipyttymäisenä Räikkönen tosiasiassa pysyi tilanteessa.

Alfa Romeon varikkomuurilta otetaan videolla nopeasti yhteys suomalaiseen ja kehotetaan tätä varomaan Bottaksen ja Russellin autoista lentäneitä sirpaleita.

– Jep. Minun päälle suihkusi kaikenlaista paskaa, suomalainen vastaa ilmoittaen rivien välissä, että on hyvinkin tietoinen edessään sattuneesta onnettomuudesta.

Talli ohjeistaa pian Räikköstä valmistautumaan turva-autoon ja muistuttaa tätä lämmittämään renkaita sekä jarruja. Radiossa painotetaan uudestaan, että radalla on rutkasti romua.

Tässä vaiheessa 41-vuotias maailmanmestari jo hieman kuohahtaa.

– Kyllä tiedän, koska se kolari tapahtui v**** 50 metriä minusta.

Tiimiradiossa yritetään tyynnytellä Räikköstä.

– Tiedän, tiedän, kisainsinööri Julien Simon-Chautemps toteaa suorastaan eteerisellä äänellä.

– Autoni on täynnä paskaa, suomalainen vastaa tiukasti.

Tämän jälkeen tilanne rauhoittuu ja video päättyy.

Räikkönen ajoi Imolan ruutulipulle yhdeksäntenä ja oli jo hetken kiinni kauden avauspisteissään. Tuomarineuvosto langetti kuitenkin Räikköselle 30 sekunnin aikasakon uusintalähdössä tapahtuneesta rikkeestä, ja tämä tippui 13:nneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?