Lewis Hamiltonin peruutustilanne hämmästytti tv-katsojia – F1-pomo paljasti, miksi brittimestari ei saanut rangaistusta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamiltonin peruutustilanne hämmästytti tv-katsojia – F1-pomo paljasti, miksi brittimestari ei saanut rangaistusta

Lewis Hamilton peruutti ajovirheensä jälkeen takaisin radalle, muttei saanut rangaistusta. F1:n kilpailunjohtaja Michael Masi kertoi Autosportille päätöksen taustan.

Lewis Hamilton kuvattuna Emilia-Romagnan GP:ssä Imolassa.­

20.4. 11:34

Mercedeksen Lewis Hamilton sortui sunnuntaina Emilia-Romagnan GP:ssä hänelle hyvin harvinaiseen ajovirheeseen.

Hän ajautui hiekalle ohitettuaan kierroksella George Russellin. Seitsenkertainen maailmanmestari oli pitkän tovin jumissa hiekalla, kunnes löysi peruutusvaihteen ja pakitti takaisin radan reunaan.

Monia formuloiden seuraajia kummastutti jo tuoreeltaan, miksei Hamiltonia rangaistu peruuttamisesta – saattoihan hän aiheuttaa vaaraa kanssakilpailijoille könytessään radalle perä edellä.

Jotkut fanit saattoivat jopa muistaa maailmanmestari Nigel Mansellin hylkäyksen Portugalissa 1989. Hän peruutti varikkokäynnin yhteydessä mekaanikkojen luo ajettuaan ensin heidän ohitseen.

Vaikka Hamiltonin peruutus saattoi vaikuttaa äkkikatsomalla vaaralliselta, säännöt ovat visusti brittikuskin puolella.

 Kun auto on suistunut pois radalta, kuljettaja voi liittyä takaisin, kunhan se on turvallista eikä hän saa tilanteesta etua, FI:n sääntöjen artiklassa 27.3 todetaan Autosportin mukaan.

F1:n kilpailunjohtaja Michael Masi kertoi Autosportille, että kuunteli Hamiltonin ja Mercedeksen välistä radioliikennettä varmistaakseen, ettei tilanteessa rikottu sääntöjä.

Hän ei kokenut tarpeelliseksi raportoida asiasta tuomarineuvostolle.

– Hän peruutti turva-alueelta radan reunaan – niin siinä tapahtui. Lewisin radioliikenteestä kävi selväksi, että talli neuvoi häntä tarkasti, ettei takaa tullut ketään ja tilanne oli turvallinen, hän totesi.

Masi lisäsi, että tilanne oltaisiin voitu käsitellä eri lailla, mikäli hallitseva maailmanmestari olisi palannut radalle nähtyä varomattomammin.

– Tapaukset ovat aina tulkinnanvaraisia, jolloin meidän täytyy ottaa huomioon kaikki ympäröivät seikat, jotka vaikuttavat siihen.

Hamilton tippui ajovirheensä myötä kilpailun yhdeksänneksi. Kisa keskeytettiin heti tilanteen jälkeen, kun Valtteri Bottas ja George Russell kolaroivat.

Hamilton nousi uusintastartin jälkeen komeasti toiseksi. Voiton vei Max Verstappen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?