Lewis Hamilton kertoi kauhunhetkistään F1-kisassa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamilton kertoi kauhunhetkistään F1-kisassa – ”En tiennyt mitä tehdä”

MM-sarjasta näyttää tulevan kahden supertähden taisto. Lewis Hamilton osoitti Imolassa taitonsa tehtyään huiman nousun, vaikka ei hietikolle ajettuaan aluksi tiennyt mitä tehdä.

Lewis Hamiltonin kisa oli mennä täysin pieleen Imolassa.­

19.4. 7:07

Jo kahden F1-kisan jälkeen näyttää entistä enemmän siltä, että MM-sarjasta tulee kahden kauppa.

Lewis Hamilton, 36, ja Max Verstappen, 23, ottavat yhteen tavalla, jota on odotettu vesi kielellä jo vuosien ajan. Vihdoin ja viimein Red Bullin Verstappenilla on tarpeeksi hyvä auto todelliseen MM-jahtiin.

Auto, joka itse asiassa näyttää tällä hetkellä varikon parhaalta. Mercedeksen Hamilton otti lauantaina paalupaikan, mutta vain siksi, että ajoi loisteliaan kierroksen, kun taas Verstappen ei onnistunut.

Myös Verstappenin uusi tallitoveri, toiseen ruutuun noussut Sergio Perez sanoi tehneensä viimeisessä mutkassa virheen, joka maksoi paalupaikan.

Kisan lähdössä Verstappen sai hyvän kiihdytyksen ja teki ensimmäiseen mutkaan röyhkeän peliliikkeen, jonka ansiosta Hamilton jäi taakse.

Max Verstappen vei kärkipaikan startissa.­

Sen jälkeen kaksikko oli täysin omaa luokkaansa ja karkasi omille teilleen, kunnes Hamilton teki virheen ohittaessaan George Russellia kierroksella. Seitsenkertainen maailmanmestari teki epätyypillisen mokan lipsuen hiekalle kisan 32. kierroksella.

Hamilton oli sitä ennen kaventanut eron Verstappeniin alle kahteen sekuntiin.

– Otin häntä kiinni ja homma meni jännittäväksi, mutta radalla oli vain yksi kuiva linja. Sanoisin, että olin varmaan vähän liian malttamaton, mikä on minulle harvinaista, Hamilton sanoi Sky Sportsille.

Auton keula kolahti kevyesti seinään.

– En tiennyt mitä tehdä, mutta päätin mennä peruutusvaihteella. Jos olisin ajanut eteenpäin, auto olisi vain sutinut ja jäänyt jumiin. Kieltäydyin uskomasta, että kisa on ohi. Siinä kesti ikuisuus saada pakki päälle, mutta sitten se vihdoin meni, sanoi Hamilton, joka peruutti hietikolta pitkän matkan asvaltin tuntumaan.

Russellin ja Valtteri Bottaksen kolarin jälkeen kisa keskeytettiin, ja uusintalähdön jälkeen Hamilton pani taas parasta pöytään. Hän nousi upeasti 9. sijalta kakkoseksi ja ajoi kisan nopeimman kierroksen, josta tulevalla bonuspisteellä hän johtaa MM-sarjaa 44–43.

Verstappen ja Hamilton olivat kisassa omaa luokkaansa. Hamilton teki yhden virheen – ja sellaisen teki myös Verstappen.

– Kun Lewis meni pihalle, ajattelin, että tästä tulee helppoa kruisailua maaliin, Verstappen sanoi F1-sarjan haastattelussa.

Sitä hankaloittivat kilpakumppanien kolari ja kisan hetkellinen keskeytys, joka tiivisti pakan taas yhteen. Kun lentävään uusintalähtöön valmistauduttiin, Verstappen pyörähti puolittain radan viimeisessä mutkassa.

– Sekin näyttää, miten vaikeat olosuhteet olivat. Kylmillä renkailla ja vähän märällä radalla on superhelppoa tehdä virhe näillä autoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?