George Russell syytti Valtteri Bottasta Imolan kolarista – Toto Wolff jyrähti - Formula 1 - Ilta-Sanomat

George Russell esitti rankan vihjauksen Valtteri Bottaksesta kohukolarin jälkeen – Mercedeksen F1-pomo jyrähti: ”Täyttä roskaa!”

George Russell vihjaili Valtteri Bottaksen aiheuttaneen Imolan kolarin tahallaan.

George Russellin Williams kärsi pahoja vaurioita kolarissa Valtteri Bottaksen kanssa.­

18.4. 22:44

Mercedeksen Valtteri Bottas ja Williamsin George Russell ajoivat kovavauhtisen kolarin Emilia Romagnan GP:ssä sunnuntaina.

Imolan radan ykkösmutkassa sattunut yhteentörmäys romutti molemmat autot, ja kuskit ottivat yhteen heti kolarin jälkeen. Bottas näytti Russellille keskisormea ja tämä läppäsi suomalaista kypärään.

Kisan jälkeisissä haastatteluissa kuskit olivat jyrkästi eri mieltä siitä, kumman syy törmäys oli.

– George koitti ohittaa sellaisessa paikassa, jossa tällä kelillä ei ole mitään mahkuja. Sillä lähti lapasesta ja kisa oli siinä, Bottas totesi C Morelle.

Russell puolestaan syytti Bottasta. Brittikuskin mukaan Bottas rikkoi F1-sarjan herrasmiessopimusta liikuttamalla autoaan hiukkasen ohitustilanteessa. Russell sanoi reagoineensa Bottaksen liikkeeseen ja ajautuneen märkään kohtaan radalla, mikä sai Russellin menettämään autonsa hallinnan ja törmäämään Bottakseen.

Kisan puolivälissä sattuneessa tilanteessa taisteltiin yhdeksännestä sijasta. Russell ihmetteli, miksi Bottas puolustautui niin aggressiivisesti. Mercedeksen kehityskuljettaja Russell vihjaili Bottaksen pelkäävän tallipaikkansa puolesta ja siksi reagoineen erityisen vahvasti, kun Russell pyrki hänen ohitseen.

– Herää kysymys, miksi hän toimi noin puolustaakseen yhdeksättä sijaa. Jos vastassa olisi ollut joku toinen kuski, hän ei olisi tehnyt samaa liikettä. Mietin sitä, Russell sanoi Motorsport.comin mukaan.

Russell ajoi viime kaudella Mercedeksellä Sakhirin GP:ssä koronaa sairastaneen Lewis Hamiltonin sijaisena. Russell vakuutti tuolloin otteillaan ja huhut hänen nousustaan Bottaksen tilalle Mercedeksen kisakuskiksi vahvistuivat entisestään.

Mercedeksen tallipäälliköltä Toto Wolffilta kysyttiin Imolan kisan jälkeen kommenttia Russellin vihjailuihin. Wolffin vastaus oli ytimekäs.

– Täyttä roskaa! Wolff sanoi Autosportin mukaan.

Wolff teki selväksi, että hän ei pitänyt Russellin toiminnasta. Wolffin mielestä Russellin ei olisi pitänyt lähteä yrittämään Mercedeksen ohittamista märissä ja vaarallisissa olosuhteissa.

– Tämä tilanne ei rehellisesti sanottuna naurata meitä tippaakaan, Wolff sanoi.

Wolffin mukaan Bottaksen auto on lähes romutuskunnossa ja korjaustyöt tulevat haittaamaan Mercedeksen kykyä kehittää autojaan.

Kilpailun tuomaristo tutki kolarin GP:n jälkeen. Jury ei rangaissut kumpaakaan osapuolta, vaan katsoi kyseessä olleen normaali kisatapahtuma.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?