Nikita Mazepin suututti Antonio Giovinazzin – näin italialainen kommentoi aika-ajon kohutilannetta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-kohukuski Nikita Mazepin, 22, suututti taas kilpakumppanin – ”Hän pilasi kierrokseni”

Nikita Mazepin ei pysy poissa kohuista.

Nikita Mazepin kuvattuna Imolan F1-varikolla.­

17.4. 20:39

Haas-tallin F1-tulokas Nikita Mazepin, 22, suututti taas yhden kilpakumppanin.

Mazepin lähti Emilia-Romagnan GP:n aika-ajojen 1. osion lopussa ohittamaan Alfa Romeon Antonio Giovinazzia. Venäläinen puristi radan pääsuoralla imusta väkisin italialaisen ohi ja pilasi näin Giovinazzin viimeisen yrityksen lähteä nopealle kierrokselle.

On kuljettajien välinen kirjoittamaton sääntö, että vapaata ajopaikkaa hakiessa ei lämmittelykierroksen lopussa tehdä ohituksia. Tätä Mazepin rikkoi jo Bahrainin avausviikonloppuna, kun hän lähti ohittelemaan useita autoja – ja kaiken kruunuksi pilasi näiden aika-ajovedot spinnattuaan itse radan 1. mutkaan.

Antonio Giovinazzi Imolassa.­

Nyt ohitus tapahtui vielä hieman myöhemmin eli juuri nopealle kierrokselle lähdettäessä, mikä pilasi vielä härskimmin Giovinazzin mahdollisuudet ajaa nopea aikakierros.

– Tavanomaisesti kuljettajat kunnioittavat toisiaan radalla. Niin ei käynyt tänään. Mazepin ei jättänyt tilaa edellä olevaan autoon kuten kaikki kuskit aina tekevät ja pilasi kierrokseni, Giovinazzi murisi Alfa Romeon tiedotteessa.

– En ole vielä puhunut hänen kanssaan, mutta emme odota tällaista käytöstä toisiltamme radalla.

Giovinazzi jäi tilanteen seurauksena vasta 17. lähtöruutuun.

– F1:ssä on vähän hankala, kun ykkösosiossa on 20 autoa. Kaikki ovat radalla samaan aikaan, ja se ei vain ole tarpeeksi iso meille kaikille, Mazepin ilmoitti Motorsport.comin mukaan.

– Herrasmiessopimuksesta oli puhetta ja minulla ei ollut ongelmaa sen kanssa. Mutta kun kellossa on kolme sekuntia, silloin pitää mennä tai mennä suoraan varikolle. En näe ongelmaa. Olen täällä ajamassa kierrokseni, ja olemme kaikki samassa maailmassa, Mazepin linjaili.

Mazepin lähtee sunnuntain kisaan 19. lähtöruudusta. Hän hävisi tallitoverilleen Mick Schumacherille puolisen sekuntia. AlphaTaurin Yuki Tsunoda jäi viimeiseen ruutuun ajettuaan ulos ennen kuin oli saanut yhtään kierrosaikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?