Lewis Hamilton muisteli käyntiään keskisuomalaisessa saunassa – ensimmäinen yllätys tuli vastaan jo pihamaalla

Lewis Hamilton kertoi saunakokemuksestaan Valtteri Bottakselle.

Lewis Hamilton otti omansa ja voitti kauden avauskisan Bahrainissa sunnuntaina.

30.3.2021 14:27

F1-tähti Lewis Hamilton kertoi käyneensä Suomessa saunassa. Brittimestari muisteli löylyjä Valtteri Bottakselle Mercedeksen tallin tekemällä YouTube-videolla.

Aiheen pariin päästiin, kun Hamilton kysyi Bottakselta, mikä on hulluin asia, jonka suomalainen on tehnyt. Bottas pohti, että ulkomaalaisen silmin hulluinta saattaisi olla perisuomalainen avantouinti.

Hamilton myönsi, että saunominen ja avantoon tai hankeen säntääminen näyttävät kummalliselta brittiläisestä kulttuurista käsin. Sitten hän alkoi kertoa tarinaa kerrasta, jona oli edesmenneen formulalääkärin Aki Hintsan kanssa Suomessa ja Hintsa pyysi hänet saunaan. Turun Sanomat kertoi tarinan vuonna 2017.

Hamilton oli ollut aiemmin saunassa, mutta uimahousut jalassaan.

Ensimmäinen yllätys koettiin, kun Hintsan isän omistama sauna Keski-Suomessa olikin oma rakennuksensa, jonka yhteydessä oli oleskelutila. Hamilton ja hänen vanha valmentajansa Adam Costanzo ohjattiin saunatupaan. Seurasi toinen yllätys.

– Aki riisutui edessämme. Se oli meistä outoa. Muistan, ettei koulussakaan kukaan riisuutunut toisten edessä, koska se oli niin kummallista, Hamilton kertoi.

Hintsa siirtyi saunan puolelle. Hamilton ja Costanzo olivat kuin puulla päähän lyötyjä.

– Pitääkö meidän mennä alasti perässä? Epänormaalia. Muistan, että istuimme saunassa Akin kanssa ja peittelimme munaskujamme. Aki vaan sanoi, että: ”This is a very good sauna”, Hamilton muisteli ja imitoi Hintsaa istumassa isännän tavoin ylälauteella haarat levällään.

Löylyn jälkeen matka jatkui hankeen. Hintsa kiereskeli härmäläisessä lumessa.

– Meidän piti tehdä samoin. Valtaosa ihmisistä ajattelee, että sellainen on hullua. Fiilis oli silti upea, Hamilton kertoi.

Turun Sanomille hän sanoi neljä vuotta sitten, että oli rakentanut saunan Coloradoon Yhdysvaltoihin ja piti yllä lumessa kieriskelyn perinnettä siellä varsinkin silloin, kun hänellä oli vieraita, joita piti karaista riitin avulla.

Turun Sanomien mukaan saunavierailu tapahtui aikana, jona Hamiltonia vasta valmisteltiin formulamaailman haasteisiin. Hän ajoi ensimmäisen kisansa kuninkuusluokassa vuonna 2007.

Vuonna 2016 kuollut Hintsa työskenteli McLarenin tallin lääkärinä vuodet 2008–13. Hamilton ajoi tallissa kaudet 2007–12.

Bottas puolestaan paljasti videolla Hamiltonille, että on viuhahtunut lapsena useita kertoja.

Suomalaiskuskin alastomuus on puhuttanut formulamaailmaa viime viikkoina. Hänen takapuolensa vilahtaa saunakohtauksen yhteydessä Taistelu paalupaikasta -dokumenttisarjan uudella kaudella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?