Nikita Mazepin sähläsi urakalla Bahrainissa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-kohutulokas sähläsi aika-ajoissa, netin irvileuat iskivät armotta – historian surkein kuski heitti kovan herjan

Haas-tallin tulokaskuski Nikita Mazepin joutui armottoman pilkan kohteeksi.

Nikita Mazepinin kisaviikonloppu Bahrainissa on ollut yhtä pyörähtelyä.­

27.3. 18:37

Haas-tallin venäläisen kohutulokkaan Nikita Mazepinin uran ensimmäinen aika-ajo F1-sarjassa oli täydellinen katastrofi.

Mazepin jäi aika-ajojen jumboksi ja sai samalla koko lajiväen vihat päälleen. Hän pilasi muun muassa Sebastian Vettelin viimeisen nopean kierroksen sähläämisellään ja sai Vettelin karsiutumaan aika-ajojen ensimmäisessä osassa.

– Voi ei! Nikita Mazepin rikkoi herrasmiessääntöä, jonka mukaan kaikkien pitää odottaa vuoroaan ajaa nopea kierros. Hän ohitti kaikki mestarit ennen viimeistä mutkaa ja sitten spinnasi siinä. Sen takia muut eivät pystyneet ajamaan kovaa. Järjetön moka! entinen F1-kuski Jolyon Palmer puuskahti BBC:llä.

Netin irvileuat eivät säälineet Mazepinia, jolle lätkäistiin nopeasti uusi lempinimi Mazespin. Häntä myös verrattiin Suezin kanavan tukkineeseen konttilaivaan.

Ehkä kovimman herjan heitti kuitenkin entinen F1-kuski Taki Inoue, joka ajoi 1990-luvun puolivälissä surkuhupaisan uran Simtekin ja Footworkin autoilla.

Japanilaista Inouea pidetään yleisesti modernin F1-historian huonoimpana kuskina, mutta myös hauskana ja itseironisena miehenä. Hän kirjoitti riemastuneena Twitterissä:

– Vahvistetusti kova kilpailija Taki Inouelle. Kaikkea hyvää Mazepinille!

Mitäänsanomattoman uran alemmissa formulaluokissa tehnyt Mazepin, 22, pääsi F1-sarjaan isänsä Dmitrin rahoilla.

Nikita Mazepin synnytti kohun jo ennen ensimmäistä F1-kisaansa, kun hän latasi sosiaaliseen mediaan videon, jolla hän kourii naisen rintoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?