F1-autossa upea yksityiskohta – brittitalli osoitti kunniaa vasta kuolleelle legendalle - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-autossa upea yksityiskohta – brittitalli osoitti kunniaa vasta kuolleelle legendalle

Williamsin F1-autoon on kirjattu ikoninen lause.

Nicholas Latifi vauhdissa Sakhirin radalla perjantaina.­

26.3. 20:15

Brittitalli Williamsin F1-autosta paljastui upea yksityiskohta MM-sarjan avausosakilpailun ensimmäisissä testeissä Bahrainissa perjantaina. Auton halo-turvakaaren sisäpuolella lukee selostajalegenda Murray Walkerin ikoninen lausahdus:

– Minun pitää lopettaa puhuminen, koska minulla on pala kurkussa.

Williamsin autossa nähtävä lausahdus kuultiin Japanin osakilpailun viimeisellä kierroksella vuonna 1996, kun brittiläinen Damon Hill ajoi maailmanmestariksi Williamsin autolla.

Englantilainen Walker kuoli 13. maaliskuuta 97-vuotiaana. Hän oli sotaveteraani, joka taisteli natseja vastaan toisessa maailmansodassa ja siirtyi reserviin kapteenina.

Rakastettu F1-ääni selosti selosti Ison-Britannian GP:n jo vuonna 1949. BBC:n vakioselostaja formuloihin hänestä tuli 1970-luvulla ja hän jatkoi selostuksiaan vuoteen 2001 asti. Erityisen suosittuja olivat hänen yhteisselostuksensa BBC:llä raikulikuski James Huntin kanssa vuosina 1980–93. Hunt kuoli 45-vuotiaana sydänkohtaukseen vuonna 1993.

Fanit pitivät Williamsin tyylikkäästä eleestä.

– Ei tarvitse olla nopein ollakseen fanien suosikkitalli, eräs Instagramin käyttäjä kommentoi.

Williams ei saavuttanut viime kaudella ainuttakaan pistettä MM-sarjassa. Tällä kaudella puhaltavat muutoksen tuulet. Williams myytiin 21. elokuuta 2020 Dorilton Capitalille, ja Williamsin perhe jätti paikkansa tallin johdossa 6. syyskuuta.

Tallia johtavat nyt Jost Capito ja Simon Roberts. Sen kuljettajina jatkavat viimevuotiseen tapaan George Russell ja Nicholas Latifi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?