Kourijakuskin F1-auto joutui tutkinnan kohteeksi - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kourijakuskin F1-auto joutui tutkinnan kohteeksi – tästä on kyse

Dmitri Mazepinin sponsoroima Haas paljasti Venäjän lippuja vilisevän ajokkinsa.

Haasin mukaan uuden auton värityksessä ei ole kyse sääntöjen kiertämisestä.­

5.3. 14:52

F1-talli Haasin julkistettua autonsa kaudelle 2021 monet hieraisivat silmiään. Valkoisen ajokin etusiipeen ja kylkiin taiteiltuja Venäjän lippuja ei voinut olla huomaamatta.

Haasin pääsponsorina toimii venäläinen lannoitevalmistaja Uralkali, jonka yksi omistajista on kuljettaja Nikita Mazepinin isä Dmitri Mazepin.

Antidopingtoimisto Wada on nyt aloittanut tutkinnan siitä, voidaanko sinipunaiset raidat sallia maalauksessa, Autosport kirjoittaa.

Vuonna 2019 Wada kielsi Venäjän lipun alla urheilemisen arvokilpailuissa neljäksi vuodeksi. Jo tuota ennen Kansainvälinen olympiakomitea kielsi kansallistunnukset Pyeongchangin talviolympialaisissa 2018.

Venäjän autourheiluliitto kertoi helmikuussa, että määräys koskee ensi kaudella myös F1-sarjaa. Esimerkiksi Mazepinin kansallisuus on näin ollen ”neutraali”.

Haasin mukaan venäläissävytteistä autoa ei suunniteltu kiertämään Wadan ja kansainvälisen vetoomustuomioistuimen viimeisimpiä määräyksiä.

– Emme voi käyttää lippua lippuna, mutta voimme käyttää värejä autossa, Haasin tallipäällikkö Günther Steiner huomautti.

– Urheilijaa on kielletty esittämästä Venäjän lippua, mutta tallia ei. Tämä on amerikkalainen talli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?